Adventný koncert v rožňavskom kostole opäť predstaví diela svetových skladateľov

NETKY.SK • 11 December 2022, 17:00 • 2 min
Adventný koncert v rožňavskom kostole opäť predstaví diela svetových skladateľov

ROŽŇAVA - V kostole evanjelickej cirkvi v Rožňave sa bude po dvoch rokoch opäť konať adventný koncert, na ktorom detské a študentské spevácke zbory predstavia diela európskych a svetových skladateľov.

slovakia

left justify in out

 Ako TASR informovalo občianske združenie (OZ) Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe Rožňava, v uplynulých rokoch sa podujatie pre pandémiu nového koronavírusu uskutočnilo len v online prostredí. Na koncerte sa predstavia spevácke zbory z rožňavských škôl i zbory z partnerských miest Rožňavy. "V tomto roku sú to účinkujúci z Českého Těšína, Cieszyna a Budapešti. Naše mesto reprezentujú deti z materských a základných škôl a zmiešaný zbor Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave. K spevokolom sa pridá aj sólový spev v podaní Ivana Nemčoka, Ivanky Nemčokovej, Nikolety Tomesovej a čestných hostí Kataríny Stohrovej a Štefana Hundžu," priblížili organizátori. Adventný koncert sa v kostole evanjelickej cirkvi uskutoční 14. decembra o 17.00 h. Tradíciu koncertu v Rožňave obnovili v roku 2017, obľúbeným predvianočným podujatím bol do roku 2008. Jeho ústrednou postavou je profesionálna dirigentka a predsedníčka OZ Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe Rožňava Eva Kardošová, ktorá je zostavovateľkou programu, režisérkou i dirigentkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies