Adrián Guľa pred súbojom s DAC: Padli sme do mentálnej pasce

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 13:04 • 2 min
Adrián Guľa pred súbojom s DAC: Padli sme do mentálnej pasce

Bratislava - Futbalisti MŠK Žilina sa v sobotu v súboji 23. kola Fortuna ligy 2016/2017 pokúsia na Žitnom ostrove rehabilitovať za nečakané stredajšie vypadnutie v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe. S rovnakým cieľom pôjdu do duelu aj domáci zverenci Csabu Lászlóa. Oba kluby vypadli s druholigistami, v utorok vôbec prvýkrát v súťažnom zápase "vyplienil" rozostavanú DAC Arénu Poprad, lídra ligy v Skalici pokoril domáci MFK.

slovakia

left justify in out

"Mali sme sen, žiaľ, asi sme padli do istej mentálnej pasce pri sledovaní výsledku z Dunajskej Stredy a chlapci sa videli v ďalšom kole. Toto je problém, ktorý potrebujeme zachytiť. Musíme sa sústrediť na sobotu, kde potrebujeme oveľa viac odhodlanejších a disciplinovanejších hráčov," povedal po pohárovom súboji tréner "šošonov" Adrián Guľa. Najlepší hráč Fortuna ligy za minulý rok Filip Hlohovský verí, že jeho tím sa zobudí."Verím, že sa zobudíme a už v sobotu odštartujeme ďalšiu šnúru víťazstiev, ktorá bude trvať až do konca sezóny a aspoň sčasti odčiníme pohárové zaváhanie."

 

 

V sobotu ešte štvrtý Ružomberok hostí posledný Prešov, resp. deviata Senica bratislavský Slovan, ktorý má formu a snaží sa stíhať žilinského lídra. Rekordný slovenský majster vyhral na jar všetky štyri súťažné zápasy, v tabuľke poskočil na druhé miesto a v pohári postúpil medzi elitné kvarteto (v boji o finále ho vyzvú Michalovce-pozn.).

 

"Krok po kroku sa snažíme zlepšovať a je to vidno aj na našich momentálnych výkonoch. Proti Trenčínu či predtým v lige sme predviedli kvalitné tímové výkony, ktoré boli podľa mojich predstáv a potešili ma. Musíme však pracovať ďalej. Máme na čom stavať a snažíme sa, aby sa hráči ešte viac zlepšili po fyzickej, taktickej či technickej stránke a vôbec v každom možnom aspekte. Do marcovej reprezentačnej prestávky nám zostávajú ešte dva zápasy, na ktoré sa chceme čo najlepšie pripraviť a zvládnuť ich," povedal pre klubový web srbský tréner "belasých" Ivan Vukomanovič.

 

Podceňovaní Záhoraci na jar pookriali, zdolalí doma Žilinu 2:0 , s Trnavou v Zlatých Moravciach uspeli 1:0 a v minulom kole mali voľno. V nedeľu kolo dohrajú dvoma televíznymi zápasmi. Majster z Trenčína privíta Michalovce a tretia Podbrezová trnavský Spartak. Trenčania sa po siedmich ligových kolách u súperov predstavia opäť doma. V lige naposledy úradujúci držiteľ double vyhral nad Prešovom v Poprade 2:1, v stredu ale vo štvrťfinále pohári vypadol so Slovanom na Pasienkoch (1:3).

 

program 23. kola FL 2016/2017:

sobota 11. marca o 16.30 hod. DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina (Kráľovič, Balko, E. Weiss, RTVS), o 17.00 MFK Ružomberok - Tatran Prešov (Sedlák, T. Somoláni, Borsányi), FK Senica - Slovan Bratislava (Prešinský, Bobko, Jenčura)

nedeľa 12. marca o 15.20 AS Trenčín - Zemplín Michalovce (Ziemba, Slyško, Roszbeck, TV DAJTO), o 17.30 ŽP Šport Podbrezová -Spartak Trnava (P. Hrčka, Mókoš, Perát, TV 213)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies