Ľadový medveď - zabijak trpel silnými bolesťami zubov

NETKY.SK • 17 August 2011, 10:43 • 2 min
Ľadový medveď - zabijak trpel silnými bolesťami zubov

Ľadový medveď - zabijak trpel silnými bolesťami zubov

slovakia

left justify in out

img

Ľadový medveď, ktorý na Špicbergoch na severe Nórska zabil člena britskej expedície, trpel silnými bolesťami zubov. To by mohlo vysvetliť jeho agresívne správanie, uviedli dnes nórski veterinári.
      Nenašli sa však nijaké známky toho, že šelma mala besnotu, informoval nórsky veterinárny inštitút. Pri útoku medveďa 5. augusta zahynul 17-ročný Horatio Chapple, štyria ďalší ľudia utrpeli zranenia. Expedíciu organizovala britská školská bádateľská spoločnosť (BSES).
      Preskúmaním lebky medveďa bieleho sa zistilo, že mal veľmi zlé zuby s obnaženými nervami. "Toto bolo pravdepodobne veľmi bolestivé a ovplyvnilo správanie medveďa," povedal veterinár Björnar Ytrehus.
      Už skôr sa preukázalo, že medveď mal len málo telesného tuku a prázdny žalúdok. Predpokladalo sa, že hladoval. Útočiacu šelmu zastrelil 29-ročný Mike "Spike" Reid, ktorého hospitalizovali s poraneniami hlavy.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona