Ľadový medveď Knut sa podľa pitvy utopil

NETKY.SK • 22 Marec 2011, 07:51 • 2 min
Ľadový medveď Knut sa podľa pitvy utopil

Ľadový medveď Knut sa podľa pitvy utopil

slovakia

left justify in out

img

Miláčik návštevníkov berlínskej zoologickej záhrady, ľadový medveď Knut, ktorého bezduché telo našli v sobotu vo vode bazéna v jeho ohrade, sa utopil. S odvolaním sa na výsledky dnešnej pitvy o tom informovalo internetové vydanie najčítanejšieho nemeckého denníka Bild.
      Naďalej však nie je jasné, čo viedlo k pádu zvieraťa do vody. Obvinenia, podľa ktorých nebolo o Knuta adekvátne postarané, odmietlo vedenie zoo ako neudržateľné. Jeho - na internete kritizované -umiestnenie do ohrady s tromi medvedicami konzultovali podľa hovorkyne zoo s tímom odborníkov.
      Videozáznam, ktorý sa objavil na internete a ktorý zachytáva posledné minúty života obľúbeného zvieraťa, ukazuje Knuta ako sa opakovane otáča v kruhu a napokon nekontrolovane padá do vody.
      Knut bol mediálnou hviezdou už od narodenia 5. decembra 2006. Nielen nemecké, ale aj zahraničné médiá znovu a znovu prinášali dojímavé správy o malom medvedíkovi, ktorého po odvrhnutí matkou vlastnoručne kŕmil a vychovával ošetrovateľ Thomas Dörflein. Ten vo veku nedožitých 45 rokov nečakane zomrel v roku 2008 na následky zlyhania srdca.
      "Bol si výnimočný medveď, pretože si ľuďom prinášal radosť. Ďakujem ti za pekné momenty - s tebou a kvôli tebe. Teraz ste znovu spolu - Thomas Dörflein a Knut," napísala jedna užívateľka sociálnej siete Facebook.
      Knut bol prvým ľadovým medveďom, ktorý prišiel na svet v zajatí v berlínskej zoo po viac ako 30 rokoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona