Ľadové medvede ukončili sezónu v Gabčíkove

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 07:23 • 2 min
Ľadové medvede ukončili sezónu v Gabčíkove

Ľadové medvede ukončili sezónu v Gabčíkove

slovakia

left justify in out

img

Občianske združenie (OZ) Ľadové medvede (ĽM) ukončilo dnes v poludňajších hodinách svoju sezónu tradične v Gabčíkove pri Hullámčárde, kde 30 otužilcov za  priaznivého počasia v 11-stupňovej vode si zaplávalo približne 500 až 1000 metrový úsek v starom koryte Dunaja.
"Voda pre našich otužilcov nebola tentokrát vôbec studená," konštatovala tajomníčka OZ ĽM Magdaléna Chudá s tým, že do plávania sa zapojili rôzne vekové kategórie. "Najstaršia členka bude mať čoskoro 70 rokov a náš najmladší člen má 23 rokov," uviedla tajomníčka OZ.
Podľa slov Chudej činnosť ĽM je veľmi dobrá zo zdravotného hľadiska, priaznivo pôsobí na imunitu. "Tým, že sa človek otužuje, vznikne si na zimu a chladnejšie počasie ho neznervózňuje a jeho  organizmus je odolnejší." Podľa tajomníčky je ich činnosť svojím spôsobom určitou drogou v pozitívnom chápaní.
"Sezónu začíname každoročne v obci Nemečky pri Topoľčanoch začiatkom novembra, vtedy sa otvára slovenská otužiteľská sezóna. V podstate každú nedeľu chodíme plávať," konštatovala Chudá. Dodala, že tento rok majú aj niekoľko posezónnych akcií. "Naše OZ má zopár sponzorov v menších mestách a obciach, žiaľ, v Bratislave nie je tomu tak, jediný príjem evidujeme z členských príspevkov a z občasných darov. Cestovanie na jednotlivé miesta si každý člen hradí sám," spresnila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies