Adoptívnych rodičov v Bojnickej zoo vlani získalo 18 zvierat

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 19:12 • 2 min
Adoptívnych rodičov v Bojnickej zoo vlani získalo 18 zvierat

BOJNICE - Bojnická zoologická záhrada zaznamenala v priebehu vlaňajšieho roka 18 adopcií zvieracích obyvateľov. Prostredníctvom nich prispeli adoptívni rodičia na chov zvieraťa, ktoré si symbolicky osvojili, dovedna 1655 eur.

slovakia

left justify in out

Zoologická záhrada pre nich pripravila aj špeciálne podujatie, informovala dnes jej hovorkyňa Simona Kubičková. "Od 1. januára do 18. apríla tohto roka sme mali deväť adopcií a celková hodnota príspevkov na chov adoptovaných zvierat činí 1329,50 eura," uviedla Kubičková.

 

Priblížila, že adopciou zvierat sa môže každý návštevník alebo iný priaznivec Zoo Bojnice zapojiť do chovu ohrozených druhov zvierat. "Je to symbolické gesto, v rámci ktorého si záujemca podľa finančnej čiastky, ktorú je ochotný investovať, vyberie zo zoznamu svojho zvieracieho obľúbenca. Pre neho sa stane na určité časové obdobie adoptívnym rodičom, najčastejšie na jeden rok," ozrejmila.

 

Adopčná suma podľa jej ďalších slov pokryje výdavky na stravu pre jedno zviera práve na obdobie jedného roka. "Najčastejšie bývajú adoptované vtáky – sovy, menšie druhy papagájov a kačičky, často sú adoptovaní aj obyvatelia vivária ako pytóny či korytnačky," vymenovala.

 

Pre všetkých adoptívnych rodičov, ako i sponzorov, ktorí prispeli na chov jej obyvateľov, zorganizovala zoo v nedeľu (24.4.) aj špeciálne podujatie ako poďakovanie za ich pomoc. "Adoptívni rodičia sa na Dni adoptívnych rodičov dozvedeli zaujímavosti o našej zoo, o jej poslaní a úlohách. Spomenuli sme aj adopcie, prečo sú dôležité a ako nám dokážu pomôcť," ozrejmila Kubičková.

 

Pracovníci zoo podľa jej ďalších slov tiež predstavili kontaktného pytóna kráľovského či samca ary modrožltej, deti zo zookrúžku vyrobili zase koláže so zaujímavosťou o zvieratku, ktoré mal konkrétny rodič adoptované. "Najväčšiu radosť však mali rodičia zo sádrového odtlačku guerézy pláštikovej, ktorý si môžu zavesiť na stenu. Napokon sa napriek horšiemu počasiu vybrali na prechádzku do zoo, kde mohli obdivovať nielen 'svoje' zvieratá," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona