Ľadoborce sa dostali k lodiam uviaznutým v zamrznutom mori

NETKY.SK • 5 Január 2011, 09:05 • 2 min
Ľadoborce sa dostali k lodiam uviaznutým v zamrznutom mori

Ľadoborce sa dostali k lodiam uviaznutým v zamrznutom mori

slovakia

left justify in out

img

Dva ruské ľadoborce sa dnes snažili vyslobodiť jednu z piatich lodí, ktoré s vyše 500 ľuďmi na palubách uviazli v hrubom ľade v zamrznutom Ochotskom mori.
      Tri plavidlá sú uväznené od Silvestra v ľade, ktorého hrúbka dosahuje odhadované dva metre. Podľa ministerstva dopravy neboli posádky týchto lodí bezprostredne ohrozené, keďže mali dostatok potravín a vody. Ďalšie dve lode uviazli v Ochotskom mori v pondelok.
      Ľadoborce sa dnes dostali k skupine troch lodí uviaznutých od minulého týždňa - ide o rybársku loď, chladiarenskú nákladnú loď a vedecké plavidlo. Vyslobodiť chceli najskôr rybársku loď, pretože je najviac ohrozená: ľad ju unáša a je len asi kilometer od zeme, informovali ruské médiá.
      Tri lode sa nachádzajú blízko pri sebe, dve ďalšie sú od nich vzdialené asi 35 kilometrov.
      Záchrannú operáciu sťažoval silný vietor nad Ochotským morom - okrajovým morom Tichého oceánu západne od polostrova Kamčatka. Podľa zástupcu spoločnosti, ktorá je majiteľom ľadoborcov, sa v stredu očakáva zlepšenie počasia.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies