Admirál v Kyjeve: Rusko v Sýrii ukázalo, čo sa stane s nami ak zaútočíme proti nim

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 17:36 • 2 min
Admirál v Kyjeve: Rusko v Sýrii ukázalo, čo sa stane s nami ak zaútočíme proti nim

MOSKVA - V prípade konfliktu s Ruskom na mori, čaká Ukrajinu osud sýrskych militantov, pretože Rusko použije letectvo a rakety "Caliber". Toto vyhlásil bývalý veliteľ ukrajinského námorníctva Sergej Hajduk. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov pri konflikte na mori v plnom rozsahu Ukrajina nemá žiadnu šancu proti Rusku. To, čo očakáva ukrajinské námorníctvo jasne ukazuje príklad militantov v Sýrii, zničených ruskými bojovými lietadlami a raketami typu "Caliber", ktorými sú vybavené mnohé lode Čiernomorskej flotily a Kaspickej flotily ruského námorníctva.

     

Ukrajinský admirál uznal, že skúsenosti Ruskej federácie v Sýrii, najmä z časti použitia "Calibrov", nie sú "optimalistické" pre Kyjev.

 

V súlade s pravidlami modernej vojny, už na samom začiatku konfliktu na mori Rusko môže spôsobiť raketové a letecke útoky na ukrajinské námorné sily a pobrežnú infraštruktúru, po ktorých okamžite začne pozemné operácie s námornou podporou.

 

Pritom Ukrajina nemá prakticky žiadnu šancu odraziť údery Ruska, pretože všetko, čo má Kyjev v Azovskom mori, najpravdepodobnejšej zóne konfliktu, je oddelenie námornej stráže v Mariupole, ktorým sa od roku 2014 nikto nezaoberal.

 

Ruska federácia je schopná rýchlo otočiť 40 lodí, vrátane korvetov, minolovov a špeciálnych protisabotážnych lodí Federálnej bezpečnostnej služby Ruska, ktoré zabezpečujú bezpečnosť Krymskeho mostu, vyhlásil Hajduk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies