Adidas zatvára kamenné obchody, pozornosť presúva na internet

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 13:36 • 2 min
Adidas zatvára kamenné obchody, pozornosť presúva na internet

FRANKURT NAD MOHANOM - Nemecký výrobca športového oblečenia a obuvi Adidas plánuje v najbližších rokoch zatvoriť viacero kamenných obchodov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa totiž plánuje viac sústrediť na online predaje. Ako uviedol pre britský denník The Financial Times výkonný riaditeľ firmy Kasper Rorsted, "časom bude mať spoločnosť menej kamenných obchodov, budú však lepšie". Ako dodal, už v priebehu najbližšieho roka sa počet kamenných obchodov zníži. "Naša webová stránka je pre nás najdôležitejším obchodom na svete," povedal Rorsted.

 

Adidas plánuje tržby z online predaja do dvoch rokov zvýšiť viac než dvojnásobne. Zatiaľ čo v roku 2017 zaznamenala firma z predaja cez internet tržby na úrovni 1,6 miliardy eur, v roku 2020 by tržby mali dosiahnuť okolo 4 miliárd eur. Celkovo má spoločnosť vo svete 2500 obchodov a ďalších 13.000 obchodov so značkou Adidas funguje prostredníctvom franšízy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies