Adidas údajne plánuje otvoriť 3000 nových obchodov v Číne

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 10:09 • 2 min
Adidas údajne plánuje otvoriť 3000 nových obchodov v Číne

HERZOGENAURACH - Nemecký výrobca športových potrieb Adidas údajne plánuje otvoriť 3000 nových obchodov v Číne do roku 2020, a to aj napriek signálom o ďalšom spomaľovaní tamojšej ekonomiky. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Výkon čínskeho hospodárstva, ktoré je druhou najväčšou ekonomikou sveta, sa vlani zvýšil o 6,9 %, čo bolo najpomalšie tempo jeho rastu za 25 rokov.

 

Zdá sa však, že Adidas napriek tomu pozerá s optimizmom na čínsky trh a do konca tejto dekády plánuje zvýšiť počet svojich obchodov v ázijskej krajine z 9000 na 12.000. Firma verí, že súčasný trend v životnom štýle, ktorým je záujem ľudí o zdravie a udržanie dobrej kondície, podporí dopyt po jej produktoch.

 

Adidas zaznamenal vlani v 4. kvartáli v Číne nárast tržieb pred očistením od kurzových vplyvov o 16 %. V januári nemecká firma oznámila, že minulý rok dosiahla svoj cieľ na čínskom trhu, ktorým boli tržby vo výške 2 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona