Adidas plánuje spätne odkúpiť akcie za 1,5 miliardy eur

NETKY.SK • 1 Október 2014, 11:26 • 2 min
Adidas plánuje spätne odkúpiť akcie za 1,5 miliardy eur

BERLÍN - Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Adidas oznámil, že sa rozhodol vrátiť akcionárom 1,5 miliardy eur prostredníctvom spätného odkúpenia svojich akcií. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.

slovakia

left justify in out

Program nákupu akcií druhého najväčšieho výrobcu športových potrieb na svete sa začne už v tomto 4. kvartáli a mal by byť dokončený o tri roky, teda 31. decembra 2017. Adidas ho chce financovať najmä zo svojich voľných peňažných tokov.

 

Program spätného nákupu je ďalším bodom novej "politiky" Adidasu, ktorý už sľúbil, že bude akcionárom vyplácať ročné dividendy v rozsahu od 20 až 40 % z čistého zisku. Adidas dnes zároveň oznámil, že prvýkrát od júla 2009 emituje nové cenné papiere, tzv. eurobondy, v hodnote 1 miliardy eur.

 

Nemecká firma čelí tvrdšej konkurencii zo strany svojho najväčšieho rivala Nike aj menšej firmy Under Armour a stráca podiel na trhu s výbavou pre golf. V júli Adidas znížil svoj odhad zisku v tomto roku a odôvodnil to pokračujúcim oslabovaním golfového trhu a tiež nepriaznivou situáciou na ruskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona