Áder v Singapure: Maďarsko chce ponúknuť vzdelávanie lekárov a inžinierov

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 14:13 • 2 min
Áder v Singapure: Maďarsko chce ponúknuť vzdelávanie lekárov a inžinierov

BUDAPEŠŤ/SINGAPUR - Maďarsku sa vyplatí ponúknuť študentom zo Singapuru vzdelávanie v oblastiach medicíny a inžinierstva. Vyhlásil to dnes maďarský prezident János Áder, ktorého v úvode dvojdňovej oficiálnej návštevy Singapuru prijal prezident Tony Tan.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI po rokovaní s tamojšou hlavou štátu a s premiérom Lee Hsien Loongom ďalej Áder povedal, že popri existujúcej spolupráci v obchode a investíciách, existujú možnosti na rozvoj spolupráce medzi Maďarskom a Singapurom aj v oblastiach vzdelávania, vedy a informatiky, ale aj v boji proti klimatickým zmenám či vo sfére vodohospodárstva.
     

Maďarský prezident pripomenul, že Singapur vlani investoval v Európe 70 miliárd eur, z toho dve tretiny smerovali do Británie.
     

Podľa Ádera mnohé krajiny súťažia o finančné zdroje, preto je dôležité, aby sa väčšina investorov prichádzajúcich do regiónu strednej Európy sústredila na Maďarsko. Vhodnými oblasťami pre investície v Maďarsku sú elektronický priemysel, strojárstvo, technológie ochrany životného prostredia, informatika, výroba zdravotníckych prístrojov a farmaceutický priemysel, dodal.
     

Maďarsko by podľa jeho slov mohlo vyvážať viac potravín, ale aj elektroniku. Podotkol, že v uplynulých rokoch stúpol záujem Singapuru o autá vyrobené v Maďarsku.
     

Áder sa naposledy stretol so singapurským prezidentom pred dvoma rokmi v Maďarsku. Počas svojej návštevy Singapuru sa ešte stretne s predsedníčkou parlamentu Halimah Yacobovou a navštívi vodohospodársky podnik Marina Barrage Complex.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona