Áder v prejave pred voľbami prezidenta: Budem vždy presadzovať záujmy Maďarov

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 11:18 • 2 min
Áder v prejave pred voľbami prezidenta: Budem vždy presadzovať záujmy Maďarov

BUDAPEŠŤ- Presadzovanie záujmov Maďarov, ako to sľúbil aj pred piatimi rokmi pri nástupe do prvého prezidentského cyklu, zdôrazňoval dnes kandidát bloku maďarských vládnych strán Fidesz-KDNP János Áder.

slovakia

left justify in out

V prejave pred voľbami hlavy štátu v parlamente Áder povedal, že by chcel pokračovať v programe, ktorý začal realizovať v prvom cykle.

 

Poďakoval každému občanovi Maďarska za podporu, ktorú dostal vo svojich aktivitách týkajúcich sa ochrany klímy. Z činnosti v predchádzajúcom cykle na poste prezidenta Áder vyzdvihol dosiahnutie zmierenia so Srbskom, ktorého výsledkom je, že Srbsko zrušilo uznesenie z roku 1945 o kolektívnej vine Maďarov.

 

Po prejavoch kandidátov sa začala tajná voľba prezidenta. Volieb sa nezúčastní opozičná strana Jobbik. V prípade, že v prvom kole volieb nezíska ani jeden z dvoch kandidátov dvojtretinovú väčšinu, bude nasledovať druhé kolo, v ktorom bude stačiť väčšina odovzdaných hlasov nezávisle na ich počte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies