Áder: Odstúpenie Trumpa od klimatickej dohody neznamená koniec sveta

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 10:28 • 2 min
Áder: Odstúpenie Trumpa od klimatickej dohody neznamená koniec sveta

BUDAPEŠŤ- Odstúpenie od parížskej klimatickej dohody, ktoré avizoval americký prezident Donald Trump, neznamená koniec sveta. Konštatoval to dnes v Budapešti maďarský prezident János Áder.

slovakia

left justify in out

Áder v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió zdôraznil, že ostatné krajiny potvrdili, že svoje záväzky vyplývajúce z dohody budú plniť - dokonca tak urobila aj väčšina federálnych štátov USA.

 

Hlava maďarského štátu zopakovala, že Trumpovo rozhodnutie považuje z morálneho hľadiska za neprijateľné a kritiku takéhoto kroku vníma ako oprávnenú a odôvodnenú.

 

Podotkol však, že ostatné signatárske štáty plnenie dohody nielenže jednoznačne potvrdili, ale avizovali aj, že chcú urýchliť vypracovanie právnych noriem súvisiacich s jej plnením.

 

"Vodcovia 30 federálnych štátov USA oznámili, že nie sú ochotní prijať rozhodnutie prezidenta. Tieto štáty v každom prípade pôjdu cestou parížskej dohody," zdôraznil maďarský prezident a dodal, že tým vznikne nezvyčajná situácia, keď Spojené štáty splnia svoje záväzky aj tak, že od parížskej dohody odstúpia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies