Adeptmi na lavičku Macedónska vraj aj Sušič či Drulovič

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 14:21 • 2 min
Adeptmi na lavičku Macedónska vraj aj Sušič či Drulovič

SKOPJE - Hoci o nástupcovi Boška Gjurovského na lavičke macedónskej futbalovej reprezentácie ešte nie je rozhodnuté, objavili sa už mená kandidátov na jeho pozíciu. Web Ekipa sa zamýšľa, či dať priestor domácemu kormidelníkovi alebo zahraničnému lodivodovi.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti spomenutý portál informuje, že možnými kandidátmi na uvoľnený post šéfa realizačného tímu Macedónska, jedného zo súperov Slovenska v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska, sú "domáci" Gjoko Hadžievski (viedol národný tím v rokoch 1996 - 1999) či Čedomir Janevski (v roku 2013 dal pred reprezentáciou prednosť pôsobeniu v belgickom klube Mons). Spomenutý web Ekipa však nevylučuje ani možnosť, že macedónsku reprezentáciu povedie onedlho 60-ročný Bosniak Safet Sušič (nar. 13. apríla 1955), ktorý viedol Bosnu a Hercegovinu na vlaňajších majstrovstvách sveta v Brazílii alebo 46-ročný Srb Ljubinko Drulovič. Z domácich zdrojov vraj prichádzajú do úvahy aj Vlatko Kostov či Igor Angelovski.

 

Ako je známe, o ukončení pôsobenia Boška Gjurovského na lavičke futbalovej reprezentácie Macedónska rozhodol v utorok výkonný výbor národnej federácie FFM, dôvodom boli neuspokojivé výsledky. Doterajší kouč podľa portálu Ekipa dostane odstupné za tri mesiace - približne 21 000 eur. Päťdesiattriročný Gjurovski počas necelého roka a pol vo funkcii - od 26. novembra 2013 - dosiahol z 11 zápasov bilanciu dve víťazstvá (nad Lotyšskom a Luxemburskom), tri remízy a šesť prehier (vrátane vlaňajšej novembrovej domácej 0:2 s tímom SR).

 

Macedónsko po piatich stretnutiach kvalifikácie budúcoročného kontinentálneho šampionátu figuruje na predposlednej piatej priečke v tabuľke "céčka" s tromi bodmi za štatistiku 1-0-4 pri skóre 5:12. Na Slovensku sa predstaví 14. júna 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies