Adele prestala fajčiť pre strach zo smrti

NETKY.SK • 22 December 2015, 08:17 • 2 min
Adele prestala fajčiť pre strach zo smrti

LONDÝN - Anglická speváčka Adele prezradila, že jedným z dôvodov, prečo skončila s fajčením, bol strach zo smrti. Dvadsaťsedemročná interpretka pre anglický denník Daily Mirror priznala, že ak by so zlozvykom neskoncovala, pravdepodobne by zomrela.

slovakia

left justify in out

"Ak by som umierala na rakovinu pľúc, bola by to moja vina, za čo by som nebola na seba pyšná," dodala.

V nedávnom rozhovore pre magazín Rolling Stone zas uviedla, že dôvodom zmeny životného štýlu bol jej trojročný syn Angelo. "Neskutočne som milovala fajčenie, ale nebolo by v poriadku, ak by som umierala na ochorenie s ním spojené a moje dieťa by bolo z toho zdevastované," povedala v novembri tohto roka. 

 

Autorka hitu Hello zvykla v minulosti vyfajčiť 25 cigariet denne, čo sa podpísalo pod jej zdravotné problémy vrátane dočasnej straty hlasu. Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu musela následne podstúpiť operáciu hlasiviek. Po zákroku, ktorý absolvovala v roku 2011, napokon s návykom skončila. 

 

Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala debutový štúdiový album 19, ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala okrem iného aj Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album. Svoj tretí album 25, z ktorého pochádza spomínaný singel Hello, vydala tento rok 20. novembra a dobyla s ním UK Chart aj americký albumový rebríček Billboard 200. Na konte má dovedna už desať zlatých gramofónikov. Zatiaľ posledný jej pribudol vlani vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Za túto skladbu získala v roku 2013 spolu s Paulom Epworthom aj Zlatý glóbus a Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona