Adela Banášová v nemilosti, spisovateľ Michal Hvorecký zaútočil na moderátorku a aj jej otca

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:16 • 2 min
Adela Banášová v nemilosti, spisovateľ Michal Hvorecký zaútočil na moderátorku a aj jej otca

BRATISLAVA – Spisovateľ Michal Hvorecký (38) poriadne zaútočil na známu slovenskú moderátorku Adelu Banášovú (34) a dokonca aj jej otca.

slovakia

left justify in out

Podpora časopisu Zem&Vek rozdelila fanúšikov Adely Banášovej na dva tábory. Tento časopis totiž uverejňuje konšpiračné teórie a nebojí sa načrieť ani do kontroverzných tém. Adela sa objavila na zadnej stránke časopisu.

Moderátorka následne v rozhovore pre web zenyvmeste.sk časopis obhajovala: „Je to časopis, ktorý sa nebojí v dnešnej diktatúre, ktorá síce nezatvára ľudí, ale vytvára takú demagógiu medzi nami, že nemáme ani slobodu povedať – hej, celkom zaujímavý časopis, prečo si to pre zmenu neprečítať."

 

img

 

"Ja ich ani cielene nečítam, ale po vlne odporu niekoľkých bratislavských intelektuálov som si uvedomila, v akej neslobode žijeme. Mám známych, ktorí Zem a Vek ani len nevezmú do rúk!!! Nikdy to nečítali a takto sa vyjadrujú. To je už aký brainwash? Iný pohľad na vec takto desí? Čo sme v socíku??" dodala Banášová a pokračovala: "Takže suma sumárum – Voltaire povedal: To, kto ti vládne, zistíš podľa toho, koho nesmieš kritizovať. Oni presne tých kritizujú. A to sa nebavíme o strane Smer. Takže nie sú pohodlní. Ale sú aj tak pre mňa pocitovo trochu temní. Takže nečítam už vlastne nič, lebo ma to len emočne vťahuje. Zastávam však názor, že majú legitímne právo prinášať iný pohľad na vec a už len pre zachovanie slobody by som sa na zadnú stranu znova vyjadrila.“

 

Spisovateľa Michala Hvoreckého poriadne pobúrili tieto výroky a o Adele a jej otcovi napísal blog s názvom „Adela sa už navečerala“. „Mladá žena, ktorá dosiahla veľký úspech a mimoriadne zbohatla na tom, že nadštandardne veľa rozprávala v súkromných aj verejnoprávnych médiách, by mohla slová o slobode prejavu voliť oveľa opatrnejšie. Zvlášť, keď vyrastala vo Východnom Berlíne, kde jej otec s vysokou pravdepodobnosťou pracoval pre komunistickú tajnú službu. Zväzky, dostupné v Ústave pamäti národa, ho uvádzajú pod krycími menami Lotos a Dodo. Adela, samozrejme, nemôže za to, čo páchal jej otec, ale z nepochopiteľného dôvodu sa naňho túži čoraz väčšmi podobať. Aj kvôli nej sa SND stalo jediným národným divadlom v Európe, kde priestor v talkšou dostávajú indivíduá, ktoré tvrdia, že sa živia hlbokým vdychom a výdychom,“ napísal Hvorecký na úvod svojho blogu.

Hvorecký ďalej napísal, že s moderátorkou skončil: „Ale Adelu som mal rád, vážil som si jej profesionalitu a občas som s ňou aj spolupracoval. Napísal som pre ňu zopár moderansov pre firmy aj benefičné podujatia. Už to nebudem robiť, keď som sa dozvedel, že podľa nej žijeme v „neslobode“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies