Adecco Slovakia spustila program CEO na jeden mesiac určený študentom

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:30 • 2 min
Adecco Slovakia spustila program CEO na jeden mesiac určený študentom

BRATISLAVA - Celosvetová nezamestnanosť mladých ľudí sa podľa dostupných dát vyšplhala približne na 73 miliónov, čo takmer zodpovedá populácii Nemecka. Napriek tomu je vo svete zarážajúci nedostatok mladých talentov, ktorý bráni hospodárskemu rozvoju a prosperite.

slovakia

left justify in out

Približne 40 % zamestnávateľov hovorí, že hlavnou prekážkou pri obsadzovaní voľných pracovných miest, vhodných pre absolventov, je nedostatok predchádzajúcich pracovných skúseností. V súvislosti s týmto negatívnym trendom Adecco Group navrhla program Adecco Way to Work a Staň sa CEO na jeden mesiac.

 

Študenti a absolventi stredných a vysokých škôl sa môžu uchádzať o pozíciu lokálneho CEO Adecco Slovakia v online systéme www.adeccowaytowork.com, ktorý je prístupný od 1. marca do 15. apríla 2016. Najlepší kandidáti z celého sveta budú bojovať o pozíciu globálneho CEO Adecco Group na jeden mesiac.

 

Cieľom programu je podporiť talentovaných mladých ľudí v  začínajúcej kariére a zvýšiť ich zamestnateľnosť. Účelom stáží je naučiť začínajúcich manažérov učiť sa za pochodu, získať poznatky a inšpiráciu pre budúce povolanie, informovala TASR Adecco Slovakia.

 

Mladí ľudia vnímajú budúcnosť z rôznych perspektív. Čaká ich realita, v ktorej budú musieť v silnej konkurencii zabojovať o menej pracovných miest, vyrovnať sa s prostredím, ktoré bude úplne iné, ako počas ich študentských rokov a postaviť sa tak tvárou v tvár množstvu nových zodpovedností. Spoločnosť Adecco pomáha mladým počas ich prvých zamestnaní, ako aj pri získavaní pracovných zručností.

 

Program „CEO na jeden mesiac“ odštartoval v roku 2011 v Nórsku. V roku 2015 sa zapojilo viac ako 18.000 žiadateľov z celého sveta. Projekt preukázal schopnosť zvýšiť zamestnateľnosť aj vďaka praktickým skúsenostiam s vedením medzinárodnej spoločnosti, ktoré vybraní uchádzači získali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies