Adamec: V #Sieti je vynikajúca atmosféra

NETKY.SK • 10 August 2016, 10:04 • 2 min
Adamec: V #Sieti je vynikajúca atmosféra

BRATISLAVA - Vynikajúca atmosféra panuje v koaličnej strane #Sieť. Pred dnešným rokovaním straníckeho predsedníctva to vyhlásil jeho člen a štátny tajomník ministerstva kultúry Igor Adamec.

slovakia

left justify in out

Či napokon bude šéf strany Radoslav Procházka na sobotňajšom (13. 8.) mimoriadnom Sneme #Siete opäť kandidovať do najvyššej straníckej funkcie, však Adamec nevie. "Zrejme to povie dnes. Je to jeho vec. Je to funkčný predseda, ako sa rozhodne, ja to budem rešpektovať," povedal novinárom. Napriek tejto neistote tvrdí, že v strane nie je dusno. "Je vynikajúca atmosféra. Ja mám dobrú náladu," dodal Adamec.

 

Pätica poslancov #Siete, ktorí kritizujú Procházku, však hrozí neúčasťou na sobotňajšom Sneme v Trnave. Dôvodom sú pochybnosti o demokratickom priebehu prípravy a konania Snemu. "Pretrvávajú pochybnosti, či príprava sobotňajšieho snemu spĺňa demokratické atribúty. To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu," uviedla pätica poslancov vo svojom stanovisku.

 

Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík deklarujú, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, otvorenosti a demokratických hodnôt, na takomto sneme sa nezúčastnia. "Našim cieľom je, aby Snem #Siete prebehol na základe demokratických pravidiel, otvorene a korektne. Pre ďalšiu budúcnosť #Siete je to nevyhnutné, rovnako ako aj dohoda na ďalších dôležitých vnútrostraníckych otázkach. Považujeme to za nevyhnutné, ak máme aj naďalej napĺňať program, s ktorým sme išli do volieb," napísali ďalej vo svojom stanovisku.

 

Procházka na výhrady reagoval tým, že pätica kritikov má obavy o výsledok súťaže o post predsedu strany. "S prihliadnutím na osobu ich kandidáta je tá obava dôvodná," napísal v stanovisku. Podľa jeho slov všetci nespokojní poslanci vedia, že volebný poriadok aj zoznam delegátov schvaľuje dnešné predsedníctvo, na ktoré boli pozvaní. Procházkovi kritici majú na sneme podporiť kandidatúru Eduarda Adamčíka.

 

Strana si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Pätica poslancov nedôveruje Procházkovi. Nemá podľa nich predpoklady na vedenie strany. Vytvorili si Platformu za zodpovednú politiku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona