Adama Nemca povedie v Diname legendárny Rumun Contra

NETKY.SK • 17 Február 2017, 11:15 • 2 min
Adama Nemca povedie v Diname legendárny Rumun Contra

BUKUREŠŤ - Slovenský futbalový útočník Adam Nemec má v Diname Bukurešť nového trénera. Ioana Andoneho vo štvrtok nahradil vo funkcii legendárny rumunský reprezentant a bývalý hráč tohto tímu Cosmin Contra. S klubom uzavrel kontrakt iba do leta.

slovakia

left justify in out

"Dohodli sme sa do 30. júna, lebo najprv chcem zistiť, či budem vedieť Dinamu pomôcť, ako sa budem cítiť, či budeme dosahovať požadované výsledky. Ak to všetko pôjde, v lete si môžeme sadnúť a pobaviť sa o ďalšej spolupráci," skonštatoval pre Digi Sport 41-ročný Contra, ktorý avizoval rozostavenie 4-2-3-1. Na hrote bude bojovať o miesto práve robustný zakončovateľ Nemec. Dinamo je po 23 odohraných zápasoch až na 6. priečke tabuľky najvyššej domácej súťaže a aktuálne ťahá sériu troch prehier.

Rodák z Temešváru a niekdajší najmä pravý obranca Contra hral za miestnu Politehnicu, Alavés, AC Miláno, Atlético Madrid, West Bromwich Albion a Getafe. Za Rumunsko nastúpil v 73 zápasoch vrátane ME 2000, kde mužstvo postúpilo zo základnej skupiny do štvrťfinále na úkor Anglicka a Nemecka; predstavil sa aj kontinentálnom šampionáte 2008. Patrí do najslávnejšej generácie rumunských futbalistov spoločne s Gheorghem Hagim, Danom Petrescom, Gheorghem Popescom, Bogdanom Steleom, Dorinelom Munteanom či Viorelom Moldovanom.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies