Adam Žampa pred Aare chválil domáci tréning

NETKY.SK • 10 December 2014, 11:19 • 2 min
Adam Žampa pred Aare chválil domáci tréning

BRATISLAVA - Najlepší slovenský zjazdár Adam Žampa odcestoval v stredu do švédskeho Aare, kde sú v dňoch 12.-14. decembra na programe ďalšie preteky Svetového pohára alpských lyžiarov. Pôvodne sa mal piatkový obrovský slalom a nedeľňajší slalom odjazdiť vo Val d´Isere, ale Francúzi v teplom počasí nevedeli vyrobiť dostatok umelého snehu a pripraviť kopec na zodpovedajúcej úrovni.

slovakia

left justify in out

"Už som si zvykol, že sa v kalendári pretekov neustále niečo mení a my sa len prispôsobujeme podmienkam. Kopec vo Val d´Isere mám rád, lebo je strmý a technický. Ten v Aare poznám len z jedných pretekov Európskeho pohára, Svetový pohár som tam ešte nejazdil. Verím, že všetko bude v poriadku a mne sa podarí predviesť dve dobré jazdy," uviedol Adam Žampa. Prvé body v novom ročníku SP by ho potešili, keďže v úvodnom slalome sezóny vo fínskom Levi mu ušli vinou nevydarenej druhej jazdy. 

 

Minulý týždeň mal úspešný olympionik zo Soči pôvodne v pláne preteky Európskeho pohára v rakúskom Reiteralme, ale tie pre zlé podmienky zrušili. Namiesto tréningu v Rakúsku sa pripravoval doma v Štrbskom Plese a v Jasnej a nevedel si to vynachváliť. 

 

"V Štrbskom Plese pri teplote -9°C sa dalo zasnežovať a mohli sme si aj poliať kopec, keďže ešte nebola oficiálne sezóna a lyžoval som prakticky prvý z celej zimy. Trénoval som tam slalom do minulého štvrtka a od piatka do utorka som ešte absolvoval tréningy slalomu a obrovského slalomu v Jasnej. Keď si uvedomím, že v Reiteralme či Val d´Isere sa lyžovať nedá a ja som mohol trénovať doma doslova za rohom, je to niečo neobyčajné," skonštatoval 24-ročný Tatranec, ktorý býva v Starom Smokovci. 

 

Vo švédskom stredisku Aare, ktoré zaskočilo za Val d´Isere, by sa mali predstaviť obaja bratia Žampovci. Mladší Andreas strávil uplynulé dva týždne v USA, kde absoloval preteky Severoamerického pohára a Svetového pohára. V Nor-Am Cupe skončil najlepšie v obrovskom slalome v Aspene štrnásty, vo Svetovom pohári bol v Beaver Creeku v rovnakej disciplíne na 47. mieste a nepostúpil do 2. kola. "Máme v pláne, že do Aare pôjde aj Andreas, v slalome by sme tam mali štartovať obaja," dodal Adam Žampa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies