Adam Žampa dal mame najkrajší valentínsky darček

NETKY.SK • 14 Február 2014, 16:59 • 2 min
Adam Žampa dal mame najkrajší valentínsky darček

ROZA CHUTOR - Slávka Žampová (mama Adama Žampu): "Maximálne šťastná som bola už keď sa narodil. Teraz je to spojené s veľkým výsledkom a pocity sú ešte krajšie".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pocit neskutočného šťastia a hrdosti zalial v piatok popoludní rodičov úspešného slovenského reprezentanta v alpskom lyžovaní Adama Žampu, ktorý sa v superkombinácii na XXII. zimných olympijských hrách v Soči vyšplhal až na výborné 5. miesto. 

 

Po predpoludňajšom zjazde v stredisku Roza Chutor mu patrila 27. priečka, ale najlepším časom v slalome až do posledných okamihov siahal na medailu. "Verila som, že Adam do toho vloží všetko, ale ani som nedúfala, že to bude až taký pekný výsledok. Začala som dúfať až vtedy, keď na štarte slalomu zostalo posledných desať pretekárov. Bola som veľmi nervózna, pretože som to s ním prežívala. V závere sme si už priali, aby zostal v trojke, ale nevyšlo to. Možno na budúcej olympiáde,“ povedala po pretekoch Slávka Žampová, v piatok asi najpyšnejšia mama na celom Slovensku. 

 

Od svojho najstaršieho potomka v piatok 14. februára dostala najkrajší valentínsky darček. "Maximálne šťastná som bola už vtedy, keď sa narodil. Teraz je to spojené s takýmto výsledkom a pocity sú ešte krajšie," pokračovala mama úspešného športovca. Jej syn na ZOH 2014 má pred sebou ešte ďalšie štarty. "Verím mu. Má na to, aby ešte niečo ukázal. Ak bude mať dobré štartové číslo, tak mu verím a držím mu palce," dodala.

 

Obrovská radosť bola zjavná aj u Adamovho otca Tomáša. "Fantázia! Je to krásny valentínsky darček pre maminu,“ zneli prvé jeho slová. "Už po zjazde som trochu tušil, že to môže byť dobré. V zjazde sa nám podarilo udržať v tridsiatke vďaka štartovému číslu dva. Trafiť dvojku bolo za odmenu. Slnko bolo totiž veľmi silné, teplo trať spomaľovalo. Aj so šťastím sme zostali v tridsiatke. V druhom kole mal Adam trojku a keď v slalome v obrátenom poradí štartuje medzi prvými, tak má krídla. Ukázal to v Levi či Adelbodene. Krídla mal aj dnes a slalom zašiel perfektne. Keď svoje jazdy pokazili Pinturault či Ligety, už som tušil, že Adam skončí veľmi vysoko. Ak by to bolo štvrté miesto, asi by to bolelo veľmi dlho. Piate miesto je fantastické,“ pokračoval Tomáš Žampa, ktorý je aj Adamovým trénerom. 

 

Piate miesto pod piatimi olympijskými kruhmi jeho syna je znamení, že spolu kráčajú po správnej ceste. "Myslím si, že musíme pokračovať krok za krokom. Dnes bol piaty a ak budeme ďalej tvrdo pracovať, podrží nás zdravie a mamina to s nami bude vládať, tak o štyri roky môžeme byť niekde inde. Adam chce ísť stále hore. V jari, lete, jeseni a aj v zime robí všetko, čo má. Netreba mu hovoriť dvakrát či trikrát. Dvakrát mu treba povedať len jedno: "Uprac si!“ prezradil s úsmevom spokojný otec a ešte dodal: "Je to naozaj krásne, aj sa mi slzy tlačia do očí. Preteky som si to začal užívať pred dvoma rokmi, pretože dovtedy som bol veľmi nervózny - či Adam príde do cieľa a ako. Jedného dňa sa to zlomilo. V Söldene mi po prvom kole povedal: "Idem naplno!“ Ja som mu odpovedal: "Dobre." Odvtedy si to užívam. A tieto výsledky sú za odmenu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies