Adam Lambert debutuje na čele albumového rebríčka Billboard

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 07:07 • 2 min
Adam Lambert debutuje na čele albumového rebríčka Billboard

Adam Lambert debutuje na čele albumového rebríčka Billboard - Kultúra Spevák Adam Lambert po prvý raz ovládol americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu to s druhou štúdiovou nahrávkou Trespassing (2012), z ktorej počas úvodného týždňa preda

slovakia

left justify in out

img

Spevák Adam Lambert po prvý raz ovládol americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu to s druhou štúdiovou nahrávkou Trespassing (2012), z ktorej počas úvodného týždňa predal v USA 77-tisíc kópií. S debutovým albumom For Your Entertainment (2009) to dotiahol "len" na tretie miesto, no počas úvodného týždňa z neho predal až 198-tisíc kópií. Tridsaťročný Lambert sa preslávil ako finalista ôsmej série súťaže American Idol. Stal sa pritom len siedmym finalistom tejto šou, ktorému sa podarilo dostať na vrchol rebríčka Billboard. Pred ním tento úspech dosiahli Kelly Clarkson, Ruben Studdard, Clay Aiken, Carrie Underwood, Chris Daughtry a Scotty McCreery.

Lambert sa zviditeľnil aj tým, že na vlaňajších MTV Europe Music Awards vystúpil v pozícii speváka s legendárnou skupinou Queen. Post Freddieho Mercuryho mal zastávať aj na koncerte Queen na britskej edícii festivalu Sonisphere, no organizátori toto podujatie zrušili. S Queen si však americký spevák v lete predsa len zaspieva, potvrdené sú ich koncerty v Poľsku, Rusku a Veľkej Británii.

Na druhej priečke v rebríčku je rovnako ako naposledy britská speváčka Adele s nahrávkou 21 (2011). Z jednotky na trojku klesla country speváčka Carrie Underwood so svojou štvrtou štúdiovkou Blown Away (2012). Z päťky na štvorku postúpila americká speváčka Norah Jones s piatou nahrávkou ...Little Broken Hearts (2012). Prvú päťku uzatvára nový album Rize of the Fenix (2012) od formácie Tenacious D, ktorú tvoria herci a hudobníci Jack Black a Kyle Glass.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies