Adam Jánošík sa teší na svoj prvý seniorský šampionát

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 14:03 • 2 min
Adam Jánošík sa teší na svoj prvý seniorský šampionát

BRATISLAVA - Úsmev od ucha k uchu zdobil tvár obrancu Adam Jánošíka pri odchode zo stredajšieho tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie. Realizačný tím ho totiž nevyradil z kádra a vo štvrtok ráno cestuje s mužstvom na majstrovstvá sveta do Ostravy.

slovakia

left justify in out

Pre rodáka zo Spišskej Novej Vsi to bude premiéra na seniorskom svetovom šampionáte. "Doteraz som bol len na dvoch juniorských. Čakám, že v Česku bude výborná atmosféra, veď je to blízko. Veľmi sa na to teším. Po skončení klubovej sezóny som sa pripojil k reprezentácii s tým, že sa chcem dostať na MS. Snažil som sa hrať všetky zápasy naplno a som rád, že nejdem domov. Mal som dobrý pocit, že mi to môže vyjsť. Niekedy to však nestačí, no vyšlo mi to. Od začiatku sezóny som obehal všetky reprezentačné akcie. Moje výkony sa reprezentačným trénerom asi páčili," prezradil Adam Jánošík z majstrovských Košíc a pokračoval: "Od začiatku prípravy to bol boj o každé miesto. Až do posledného dňa sa totiž vyraďovalo z kádra. V Ostrave sa teším na všetko - na atmosféru i to, že som v tíme a môžem si zahrať s hráčmi, ktorí sú v našom národnom mužstve."

 

Svetový šampionát sa od 1. do 17. mája uskutoční v Prahe aj Ostrave, kde sa konali MS aj pred jedenástimi rokmi. Napriek mladému veku si Adam Jánošík veľmi dobre spomína na spomenutý turnaj. "Bol to môj prvý šampionát, na ktorý ma tatko s dedkom zobrali ako diváka. Veľmi dobre si ho pamätám. Boli sme asi na troch zápasoch v Ostrave. Vtedy mal premiéru Domino Graňák a tatko mi hovoril, že si ho mám všímať, že hrá výborne," prezradil zaujímavosť niekdajší hráč českého Liberca so skúsenosťami aj zo zámorskej juniorskej QMJHL.

 

"Ak by mi v lete 2014 niekto povedal, že na konci sezóny si zahrám na majstrovstvách sveta, neveril by som tomu. Hneď v úvode sezóny som si dal cieľ, že sa chcem dostať do reprezentácie a podarilo sa mi to hneď v novembri. Pokračovalo to ďalej, stupňovalo sa to a je to tu, idem na šampionát. Na MS urobím všetko, aby som k majstrovskému titulu s Košicami možno pridal medailu," doplnil Jánošík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona