Adam Ďurica zverejnil skladbu Predpoveď počasia

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 10:47 • 2 min
Adam Ďurica zverejnil skladbu Predpoveď počasia

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Adam Ďurica zverejnil prostredníctvom portálu YouTube skladbu Predpoveď počasia.

slovakia

left justify in out

Nahrávka je ďalším singlom z nového albumu Mandolína, ktorý 27-ročný interpret vydal v júni. „Je to veľmi špecifická vec so silnou náladou. Na albume si ju poslucháči hneď všimnú. Hudobne je to taká pohodovka. Obsahovo je vlastne o nás všetkých, pretože v nej opisujem nálady, pocity a stavy, ktoré každý z nás väčšinou dobre pozná. A tieto nálady sú prirovnávané k počasiu,“ predstavil Ďurica novinku.


O text piesne sa postaral Vlado Krausz, ktorý je autorom textov takmer všetkých skladieb na albume Mandolína. „Vznikla veľmi spontánne, keď som čítal voľné texty od Vlada. Hneď, ako som narazil na text o počasí, chytil som do rúk gitaru a hudba bola za päť minút na svete. Samozrejme, len taká tá prvotná, moja demo hudba. Všetko sa to udialo počas rannej kávy, keď som sa nikam neponáhľal,“ priblížil hudobník vznik skladby, na ktorej sa podieľal aj Peter „Ďuďo“ Dudák z Hexu.

 

„Ďuďo dostal svoj priestor, ktorý nám obom vyhovuje. Ja som mu poslal také jednoduché demo, ktoré som zložil na loopri, kde bola základná gitara, vyhrávka a rytmus. No a Ďuďo, tak ako aj v predošlých piesňach, sa postaral o ten moderný sound. Myslím, že sa to páči aj ľuďom, keď to máme takto rozdelené,“ uviedol Ďurica.

 

 

Hudobník nový album vrátane singla Predpoveď počasia predstaví počas jesenného turné, ktoré odštartuje 17. októbra v Prievidzi. Následne navštívi Košice, Liptovský Mikuláš, Zvolen, Žilinu, Trenčín, Poprad, Humenné, Nové Zámky a Bratislavu. Vstupenky na jednotlivé koncerty sú už v predaji v sieti predpredaj.sk.


Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2004 vďaka účasti v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Stihol už koncertovať s interpretmi ako Zuzana Smatanová, IMT Smile, Desmod či Komajota. Na konte má nahrávky Cukor a Soľ (2006), Dávno zomrel Rock ‘n’ Roll (2011) a spomínanú Mandolínu (2015).

Termíny koncertov Mandolína Tour 2015 Adama Ďuricu:
17. októbra - Prievidza, Dom Kultúry
22. októbra - Košice, GES Club
23. októbra - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
24. októbra - Zvolen, Dom kultúry Podborová
30. októbra - Žilina, Dom Odborov
31. októbra - Trenčín, Piano Club
6. novembra - Poprad, Dom kultúry
7. novembra - Humenné, Divadelná sála Domu kultúry
13. novembra - Nové Zámky, Dom kultúry
14. novembra - Bratislava, Ateliér Babylon



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona