Adam Ďurica získal zlatú platňu a predstavil svoj najnovší videoklip

NETKY.SK • 18 August 2015, 11:19 • 2 min
Adam Ďurica získal zlatú platňu a predstavil svoj najnovší videoklip

BRATISLAVA - Adam Ďurica kvôli novému klipu prekonal sám seba. Pre pár záberov absolvoval autom viac ako 2500 km, aby zároveň mohol zdolať svoj dlhoročný strach z výšok. Medzitým sa stihol spáliť na otvorenom Baltskom mori, kde si v malej drevenej loďke vyskúšal rolu stroskotanca.

slovakia

left justify in out

Popritom dostal pokutu za zlé parkovanie a spolu s režisérom Martinom Smékalom si z najsevernejšieho bodu Nemecka – Kap Arkony priniesol okrem príjemného pocitu a únavy aj niekoľko kliešťov. To všetko pre videoklip k piesni Predpoveď počasia.

 

Za predaj albumu Mandolína získal Adam Ďurica zlatú platňu. Prevzal si ju netradične v pondelok (17.8.) v Novinách TV Joj. „Je to pre mňa méta, o ktorej som dávno ako začínajúci hudobník sníval. Teraz to prišlo a ešte k tomu za taký krátky čas. Moji fanúšikovia mi ukázali, že to so mnou myslia vážne, a to je pre mňa skvelý pocit. Hlavne v dnešnej digitálnej dobe, v ktorej predaj fyzických nosičov je z roka na rok slabší. O to viac si to vážim,“ uviedol pre médiá Adam.

 

Nový klip k piesni Predpoveď počasia nakrútil s českým režisérom Martinom Smékalom. Ten sa rozhodol, že všetky scény s Adamom natočí v najsevernejšom bode Nemecka v Kap Arkone. „Miesto nakrúcania som osobne nepoznal, ale chcel som nájsť prostredie, ktoré nie je pre česko-slovenskú scénu úplne známe. Chcel som, aby v klipe bolo pre diváka niečo nové a výživné. Tak som si dané lokácie prešiel cez Google Earth a rozhodol som sa točiť presne tam. Bol to z mojej strany trochu risk, ale kto neriskuje, nič nezíska,“ prezradil režisér klipu.

 

Zaujímavosťou je, že Adam sa s Martinom prvýkrát stretol až v Nemecku v dohodnutú hodinu prvej klapky. Predtým ho nikdy nevidel. Vymenili si spolu len pár mailov. Za režiséra hovorila jeho práca, ktorej Adam plne dôveroval, a preto súhlasil, že sa stretnú až priamo na mieste nakrúcania.

 

„Bolo to veľmi náročné a krásne dobrodružstvo. Celé nakrúcanie s Martinom a jeho tímom bol pre mňa veľký profesionálny zážitok. Scenár, ktorý mi poslal, bol premyslený do najmenšieho detailu. Páčilo sa mi, že na pľaci sa netočilo nič navyše v zmysle, skúsme ešte toto alebo tamto. Presne vedel, prečo daný záber točíme. Čerešničkou na torte bolo, že loďku, na ktorej sa v klipe plavím, priniesol štáb na natáčanie až z Prahy. Chceli mať jednoducho istotu, a to oceňujem,“ pochválil filmový štáb Adam.

 

Už len samotné obhliadky lokácií zabrali tvorcom klipu veľa času. Okrem Nemecka sa nakrúcalo na kúpalisku Středokluky, na posede v Českých lesoch v okolí Prahy i na chate v areáli Hlasná na Vŕšku. Zábery, v ktorých prší, boli z produkčného hľadiska najnáročnejšie, lebo v tom období nepadla z neba ani kvapka dažďa, a tak sa za pomoci hasičov musel vytvoriť dážď umelý.

 

 

„Celý klip má svoj vývoj a dej, ale mňa najviac vždy zhltne posledná tretina, kde sa dej stupňuje a vysvetľuje, prečo sme s partnerkou v súčasnosti oddelení, aj keď podvedome vieme, že jeden k druhému patríme aj počas odlúčenia. Vrcholom celého klipu je pre mňa posledná scéna v daždi. Taktiež mám rád pasáže s americkým hercom Tedom Otisom, ktorý v klipe hrá prísneho otca a fakt mu to verím,“ priznal Adam, ktorého s úsmevom na tvári doplnil režisér: „Scéna s dažďom, to bol masaker. Keď som povedal produkčnej, ako si to predstavujem, iba stroho odvetila, to dáme, to bude dobre vyzerať. A tak sa aj stalo. Dali sme to. V totálnom období sucha sme vytvorili svoj vlastný dážď. Som rád, že to spolu s nami prežila aj kamera,“ uzavrel spevák.

 

Vo videoklipe okrem Teda Otisa účinkuje aj šarmantná Simona Kollárová a jej mladšia sestra Marietta. Chlapec, ktorý stvárnil Adama v mladom veku, sa volá Daniel Kuriščák. Všetci sa do klipu dostali prostredníctvom inzerátu.

Aktuálny singel Predpoveď počasia zaznie aj na Adamovom jesennom turné, počas ktorého sa spevák predstaví v desiatich slovenských mestách, hosťom bude Zuzana Smatanová. Turné začína 17. októbra v Prievidzi. Vstupenky na Mandolína Tour sú už v predaji v sieti predpredaj.sk. TASR informoval PR manažér spoločnosti Universal Music Marek Kučera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona