Adam Ďurica vydáva album Mandolína na vinyle

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:28 • 2 min
Adam Ďurica vydáva album Mandolína na vinyle

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Adam Ďurica vydáva v týchto dňoch album Mandolína (2015) na vinyle. Dvadsaťsedemročný interpret sa z novinky veľmi teší.

slovakia

left justify in out

"K vinylom mám pozitívny vzťah, pretože už ako malý chlapec som si s bratom púšťal otcove platne a veľmi sa nám páčilo, že sa tá čierna vecička točí a hrá pritom hudba. Keď som sa dozvedel o možnosti vydať album Mandolína aj na vinyle, neváhal som ani chvíľu. Je to niečo, čo má štýl, hodnotu a okrem toho to aj skvele vyzerá. Pustiť si doma vlastnú hudbu z platne je pre mňa v roku 2015 taký malý zázrak," uviedol.

 

Spevák takisto zverejnil lyric video k piesni Ticho, ktorá sa nachádza na albume. "Skladba Ticho vznikala veľmi svojsky. Na voľný text od Vlada Krausza som začal robiť hudbu len tak na tablete. Vznikli len prvé malé slučky, ktoré som si odložil a neskôr som do nich vo svojom štúdiu nahral gitaru, basu a hammond. Potom pesničku producentsky podchytil Ďuďo, ale stále sme nevedeli uchopiť jej záver. Až prišiel Peter Riava z Universal Music a predstavil nám svoju víziu s prechodmi a bubnami. Na tom sme sa zhodli, že to bude super. Zavolali sme Martina Valihoru a ten tie prechody, ktoré tam počujete, nahral asi za 15 minút a ešte k tomu so zlomenou rukou," prezradil Ďurica.

 

Ticho bude otváracou piesňou koncertov počas pripravovaného Mandolína Tour, na ktorom zaznejú aj skladby z prechádzajúcich muzikantových albumov Cukor a Soľ (2006) a Dávno zomrel Rock ‘n’ Roll (2011). Ako hostka sa na šnúre predstaví Zuzana Smatanová. Dvojica sa počas októbra a novembra zastaví v desiatich slovenských mestách. Posledný koncert sa bude konať 14. novembra v Bratislave a je už vypredaný. "To, že je o Mandolína Tour taký veľký záujem, je pre mňa veľká vec. Doslova ma to nabíja novou energiou, pretože svoju hudbu robím už jedenásť rokov a nikdy som nemal pred sebou väčšie vlastné turné a zároveň som nikdy nemal veľký vlastný koncert vypredaný dva mesiace dopredu. Je to skvelý pocit a pre mňa aj veľké zadosťučinenie," povedal Ďurica.

 

Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2004 vďaka účasti v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Stihol už koncertovať s interpretmi ako IMT Smile, Desmod či Komajota. Zo spomínanej tretej štúdiovky Mandolína pochádzajú aj skladby ako Neľutujem, Láska-Veda či Predpoveď počasia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies