Adam Ďurica uviedol do života album Spolu

NETKY.SK • 9 November 2016, 08:49 • 2 min
Adam Ďurica uviedol do života album Spolu

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Adam Ďurica pokrstil v utorok večer v bratislavskom Ateliéri Babylon svoj štvrtý album Spolu. Nová štúdiovka je podľa Ďuricu o poznanie vyzretejšia ako Mandolína (2015).

slovakia

left justify in out

 „Nezabudol som však ani na poslucháčov, ktorí mali radi Mandolínu - je tam niečo aj pre nich, no myslím, že ani oni by neboli spokojní, keby som sa len opakoval, takže je tam naozaj cítiť ten posun - produkčne a zvukovo album posunuli chalani z The Glowsticks a autorsky je tiež o kus ďalej,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Na albume sa mladý hudobník tematicky venuje láske v rôznych podobách. „Téme láska sa nedá vyhnúť, ani to nechcem, tentoraz ale spievam o láske v iných podobách. Pesnička Tvoj syn je napríklad pre moju mamu, pesnička Nič iné mi nezostáva je zas taký môj pocit z tohto sveta, že sa občas človek musí premeniť z vrany na páva, aby tu vedel fungovať,“ priblížil Ďurica.

 

 

Okrem vlastných skladieb na novinku zaradil aj cover piesne Ľudia sú schopní všetkého (2001) Ivana Táslera. „Touto prerábkou som vlastne zareagoval na dvadsať rokov IMT Smile na scéne, keďže ich mám veľmi rád. Mne sa veľmi páči Ivanova tvorba a už dlhšie som sa pohrával s myšlienkou spraviť nejaký dobrý cover. Nie je hanba spraviť dobrú prerábku piesne, ktorú chcete oprášiť a myslím, že sa mi to aj podarilo. Je to silná skladba, ktorú si síce ľudia až tak nespájajú s IMT Smile, lebo vyšla na Ivanovom samostatnom albume, ale autorsky patrí do katalógu skladieb IMT Smile. Ivanovi sa tiež vraj páči, ako som to poňal, takže sa teším,“ poznamenal 29-ročný rodák z Nitry, ktorý počas večera zahral tri piesne z čerstvej štúdiovky - single Spolu a Dovtedy a skladbu Voda, vzduch, oheň. „Voda, vzduch, oheň znie naživo napríklad celkom rockovo. Chceli sme tým naznačiť, že album je aj trošku iný, ako len popový,“ podotkol mladý hudobník.

 

Krstným otcom novinky sa stal Ivan Tásler, ktorý album uviedol do života šampanským. „Je to oslava, takže sme sa rozhodli krstiť šampanským. Všetky tie výmysly, vločky, lupene, bozky, ohne, to sa mi na krst nehodí. Ani by som si nevedel predstaviť Ivana s nejakými vločkami v ruke...,“ zasmial sa Ďurica. „Ja si myslím, že tento večer treba jednoducho osláviť,“ dodal hudobník, ktorému Tásler po krste odovzdal i Zlatú platňu.

 

Na release párty sa zúčastnili aj producenti z The Glowsticks - Osama Verse-Atile Hussain a Herag Sanbalian, ako aj Ďuricov dvorný textár Vlado Krausz a spevák Peter Ďuďo Dudák, ktorý na albume produkčne zastrešil tri piesne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona