Adam Ďurica nakrútil videoklip k piesni Navzájom

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 09:35 • 2 min
Adam Ďurica nakrútil videoklip k piesni Navzájom

BRATISLAVA - Talentovaný spevák a hudobník Adam Ďurica predstavil svoj tretí videoklip k piesni Navzájom z albumu Spolu. Opäť na ňom spolupracoval s českým režisérom Ondrejom Urbancom a opäť sa nakrúcal v Čechách. Tentoraz sa však vo videoklipe okrem Adama objavia aj dvaja českí herci Karel Zima a Hanka Sršňová.

slovakia

left justify in out

Aktuálny videoklip Navzájom je v poradí už treťou Adamovou spoluprácou s Urbancom. Prvýkrát sa stretli pri klipe Spolu. Následne ich pracovitosť a vzájomný rešpekt mohli fanúšikovia vidieť v klipe Dovtedy, v ktorom dominovala príroda a mužská samota.

 

„Ondrej ma presvedčil už pri klipe Spolu. Video ku skladbe Dovtedy považujem za ešte lepšie a ako sa ukázalo pri nakrúcaní klipu Navzájom, Ondrej urobil opäť skvelú prácu a možno aj najlepší videoklip z jeho réžie pre mňa. Som s ním veľmi spokojný a pri každom nakrúcaní mi svojou prirodzenosťou a prístupom k práci dokazuje, že je skutočne kvalitný režisér,“ pochvaľuje si spoluprácu spevák.

 

„S Adamom sa mi robí výborne. Necháva mi voľné ruky v tvorbe a toho si ja veľmi cením,“ prezradil na adresu Adama Urbanec. Režisér do videoklipu, ktorého príbeh je o dvoch bezdomovcoch, ktorí sa tešia z maličkostí a žijú jeden pre druhého, obsadil českých hercov Karla Zimu (Lidice, Temný kraj, Pustina) a šarmantnú Hanku Sršňovú (Ako sa krotia krokodíly, Nemocnice na kraji města).

 

 

„Karel a Hanka sú naozaj skvelí herci, ktorí majú dlhoročné skúsenosti s filmom aj seriálmi. V klipe Navzájom to aj ukázali. Tento herecký vklad je pre klip veľmi dôležitý. Oni tomu dodali tú pravú emóciu. Ale okrem toho sú aj skvelí ľudia plní humoru. Celé nakrúcanie nás bavili svojimi historkami. Karel má asi nekonečnú zásobu vtipov, ktoré vie neskutočne dobre podať. Celé natáčanie sme si proste užili a skvele sme sa bavili,“ teší sa zo spolupráce s Karlom a Hankou Adam.

 

Lokácie videoklipu Navzájom boli v porovnaní s predchádzajúcimi Adamovými klipmi dosť neštandardné. Nakrúcalo sa na územiach, kde žijú skutoční bezdomovci. Čiže žiadne nafingované kulisy, ale čistá realita.

 

„Lokácie sme tentoraz vyberali veľmi dlho. Pôvodne sme mali točiť v starom opustenom dome uprostred lesa v západných Čechách. Že vraj v ňom v noci aj straší, hovoril majiteľ. Nakoniec sme však našli miesto v Prahe na starom nádraží Žižkov na slepej koľaji, kde žijú bezdomovci. Miesto sa nám do klipu hodilo a bolo veľmi autentické. Okrem toho sme mali vyhliadnutú starú priemyselnú halu v Kolbenových závodoch. Orieškom bol kostol, ktorý nám trvalo zohnať najdlhšie, pretože zohnať povolenie od cirkvi, to nie je len tak,“ usmial sa Ondrej.

 

„Celý námet klipu, teda to, že to bude klip o dvoch bezdomovcoch, bol môj nápad. Celý čas som vedel, čo nás čaká, ale keď som prišiel na pľac, do reálneho bezdomoveckého príbytku, veľmi ma to dostalo. Až tam som si uvedomil, ako títo ľudia žijú, že to nemajú vôbec ľahké a že nie je sranda v takýchto podmienkach prežiť, hlavne keď zima bola naozaj krutá,“ zamyslel sa Adam nad životom ľudí bez domova.

 

Nová pieseň, ako aj ostatné skladby z albumu Spolu zaznejú už o pár týždňov na koncertnom turné s názvom Spolu Tour, ktoré Adam v týchto dňoch spoločne so svojou kapelou intenzívne pripravuje. Okrem nového albumu zaznejú piesne aj z predošlej platne Mandolína a objavia sa aj skladby z raného obdobia. Adam odohrá 12 koncertov od Prahy cez Bratislavu až po Košice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies