Čada v Osmku zatiaľ spokojný, učí sa ruštinu a víta zaradenie HC Lev

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 08:07 • 2 min
Čada v Osmku zatiaľ spokojný, učí sa ruštinu a víta zaradenie HC Lev

Čada v Osmku zatiaľ spokojný, učí sa ruštinu a víta zaradenie HC Lev

slovakia

left justify in out

img

Za desať dní svojho pobytu v Omsku sa nový kormidelník miestneho tímu KHL Avangard Rostislav Čada už čiastočne stihol adaptovať na ruský jazyk, oboznámil sa s chodom klubu i jeho infraštruktúrou. "Všetko sa mi tu páči, všetko je pozitívne," vyjadril sa český kormidelník pre Sovetskij sport. "Veľa som toho už videl a som prekvapený. Omsk je krásne a svojimi rozmermi veľké mesto a čo som videl aj historické. Rusko je obrovská krajina, v tom je základný rozdiel medzi ním a Slovenskom. Hlavne v obrovských vzdialenostiach."
      O svojej ruštine uviedol, že ešte nie je dokonalá, ale chce ju plne zvládnuť. "Som si vedomý, že tréner v ruskom klube musí ovládať jazyk krajiny, nakoľko musí komunikovať s hráčmi a vedením mužstva," zdôraznil Čada. O svojom odchode z HC Košice uviedol: "Keď som dostal ponuku z Omska, zrazu som musel riešiť čo ďalej. Musel som ukončiť kontrakt. Vedenie môjho predchádzajúceho klubu HC Košice nechcelo ale kontrakt predčasne ukončiť, viedli sme rozhovory tri-štyri dni. Až potom mi Košice vyšli v ústrety, pochopili zložitú situáciu a zmluvu sme ukončili. Rozchod s klubom i fanúšikmi bol bolestivý, ale všetci v Košiciach ma pochopili a prijali moje rozhodnutie. KHL je pre mňa novou prácou a predovšetkým výzvou."
      Rostislav Čada uvítal, že v KHL sa predstaví HC Lev. "Verím, že účinkovanie HC Lev v KHL bude na prospech súťaži, budú schopní v lige presadiť sa svojím štýlom, novými spôsobmi. KHL je medzinárodná liga a preto musí dať príležitosť novým mužstvám. Trénoval som v rôznych krajinách a musím povedať, že veľa medzinárodných zápasov zvyšuje záujem divákov o hokej."
      Čada chce s Omskom predvádzať organizovaný hokej v útoku aj v obrane. "Jednoduchý, rozumný a disciplinovaný. Mojím záujmom je, aby si po zápasoch fanúšikovia s prekvapením hovorili, aký hokej hrá Avangard," konštatoval Čada. Ako uviedol, v Omsku bude sám, takto bude môcť všetok čas venovať len práci s mužstvom. "Moja rodina bola mojím rozhodnutím ísť do Ruska prekvapená, moje pôsobenie na Slovensku im vyhovovalo. Potom sme prediskutovali môj odchod a spolu došli k zhode," uzavrel Rostislav Čada.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona