AC Miláno zvíťazilo nad AS Rím po takmer troch rokoch, zmenu priniesol Gattuso

NETKY.SK • 26 Február 2018, 14:16 • 2 min
AC Miláno zvíťazilo nad AS Rím po takmer troch rokoch, zmenu priniesol Gattuso

MILÁNO - Futbalisti AC Miláno triumfovali nad AS Rím 2:0 v nedeľňajšom stretnutí 26. kola talianskej Serie A, predtým naposledy sa im to podarilo 9. mája 2015. Odvtedy odohrali "rossoneri" proti "vlkom" päť stretnutí s bilanciou jedna remíza a štyri prehry. Posledné víťazstvo AC Miláno na pôde Rimanov sa datuje až do 29. októbra 2011.

slovakia

left justify in out

Nedeľňajší triumf stanovili presnými zásahmi dvaja milánski odchovanci Patrick Cutrone a Davide Calabria. "Spoluhráči ma po zápase chválili, budem musieť platiť večeru. Momentálne hráme v skvelej forme, aj proti Rímu sme hrali výborne a sme radi, že sme získali tri body," povedal pre Sky Sport Italia 21-ročný obranca Calabria, ktorý po ukážkovej kombinácii stanovil rezultát duelu v 74. minúte.

Osemnásťnásobnému talianskemu majstrovi sa v ostatnej dobe darí, premožiteľa nenašiel už dvanásť zápasov. Veľkú zásluhu má na tom i súčasný kouč a niekdajší pilier záložných radov AC Miláno Gennaro Gattuso. Trénerského kormidla sa chytil pred zápasom 15. kola proti Beneventu (2:2) a po slabšom začiatku dokázal hráčov "rossoneri" vyburcovať k lepším výkonom i výsledkom.

 

"Gattuso nám od prvého dňa vštepoval do hláv, čo znamená obliekať si dres AC Miláno. Tréningy majú vysokú intenzitu a musíme v tom pokračovať. Víťazná mentalita, ktorú priniesol Gattuso, je neuveriteľná, zameriava sa na každý detail. Teraz toto myslenie prenáša i na nás," odhalil Calabria. "Každý deň mi hovorí, že musím mať 40 rokov, aby som mohol na tréningu poľaviť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona