AC Miláno uzavrelo neúspešnú dekádu najhoršou prehrou za posledných 21 rokov

NETKY.SK • 23 December 2019, 11:02 • 2 min
AC Miláno uzavrelo neúspešnú dekádu najhoršou prehrou za posledných 21 rokov

Poníženie v Bergame, AC Miláno už neexistuje. Týmito slovami opísal najväčší taliansky športový denník debakel futbalistov AC Miláno v nedeľňajšom zápase 17. kola Serie A na trávniku Atalanty Bergamo, ktorý skončil 0:5.

slovakia

left justify in out

"Rossoneri" utrpeli v lombardskom derby najhoršiu ligovú prehru za ostatných 21 rokov. Akoby symbolicky tak podčiarkli desaťročie, keď sa z popredného európskeho postupne stal priemerný taliansky klub.

"Všetko, čo sme v zápase predviedli, bolo zlé. Atalanta bola lepšia po taktickej, technickej a kondičnej stránke. Táto prehra skutočne veľmi bolí. Hrali sme výrazne pod naše možnosti a také niečo by sme si nemali dovoliť. Na trávniku musíme podávať výkony hodné dresu, ktorý nosíme," vyhlásil kouč milánskeho tímu Stefano Pioli.

 

 

Štvrtá prehra v histórii

AC Miláno prehral v Serie A o päť gólov iba štvrtýkrát v histórii, prvýkrát od mája 1998, keď podľahol rímskemu AS tiež po výsledku 0:5. Vtedy inkasoval štyrikrát už do prestávky. V Bergame sa "poddal osudu" až v záverečnej polhodine.

 

Vyjadrenie Zvonimira Bobana
Legenda tímu a niekdajší výborný stredopoliar Zvonimir Boban po zlyhaní v Bergame povedal: "Vzhľadom na to, čím prechádzame, je ťažké vysvetliť takúto prehru. Musíme správne zareagovať. Vo futbale občas prídu aj trpké chvíle, ale musíte sa pozviechať. Nechceme iba tak zahodiť dva mesiace dobrej práce a čas, ktorý sme venovali zlepšeniu našej situácie," poznamenal pre klubovú televíziu futbalový riaditeľ AC Miláno.

 

img

Zvonimir Boban v drese AC Miláno, 2000

 

Skóre v tabuľke Serie A
Atalanta sa po víťazstve vyšvihla na 5. miesto v tabuľke Serie A, na konte má 31 bodov. Milánčania sú na tom o poznanie horšie. Aktuálne sú bodovo bližšie k pásmu zostupu ako k priečkam do pohárovej Európy, keď figurujú až na 11. pozícii s 21 bodmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies