AC Miláno proti Juve so snahou neprehrať 6. zápas po sebe

NETKY.SK • 20 November 2015, 12:28 • 2 min
AC Miláno proti Juve so snahou neprehrať 6. zápas po sebe

RÍM - Kedysi bývalo ich stretnutie súbojom o tie najvyššie priečky, v súčasnosti sa futbalisti dvoch talianskych velikánov Juventusu Turín a AC Miláno stretnú v sobotu od 20.45 h v bežnom zápase o pozície v hornej časti tabuľky.

slovakia

left justify in out

Obidvom klubom nevyšiel štart do novej sezóny, "rossoneri" sú po 12 kolách na šiestom mieste so sedembodovým mankom za lídrami Fiorentinou a Interom Miláno, úradujúci majstri z Turína sú na tom ešte horšie - patrí im siedma priečka.

Zatiaľ čo forma AC Miláno nie je v posledných rokoch majstrovská, ba ani na pohárovú Európu, trápenie Juventusu, ktorý získal uplynulé dva roky vždy titul, je novinkou. Turínčania však pred sezónou prišli o niekoľko kľúčových hráčov. Stačí spomenúť Andreu Pirla, ktorý bol mozgom celej zostavy, odišli aj Arturo Vidal a Carlos Tévez. "Uvedomujeme si, že prežívame ťažké obdobie. Tretie miesto je naším minimálnym cieľom a musíme ho dosiahnuť," povedal výkonný riaditeľ Juventusu Giuseppe Marotta. Tretia priečka je v Taliansku poslednou, ktorá zaručuje účasť v Lige majstrov.

Sobotňajší duel bude špeciálny pre brankára "starej dámy" Gianluigiho Buffona. Tridsaťsedemročný gólman tento týždeň oslavuje 20. výročie začiatku kariéry. Do bránky sa medzi seniormi postavil po prvý raz 19. novembra 1995 vo veku 17 rokov v drese Parmy práve proti AC Miláno a udržal si čisté konto (0:0). Do Juventusu prestúpil v roku 2001 a pomohol mu k šiestim titulom národného šampióna. S Talianskom sa v roku 2006 stal majstrom sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies