AC Miláno potvrdilo rozviazanie zmluvy s Kaká

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:27 • 2 min
AC Miláno potvrdilo rozviazanie zmluvy s Kaká

MILÁNO - Brazílsky futbalista Kaká už oficiálne nie je súčasťou kádra AC Miláno. Taliansky klub potvrdil obojstrannú dohodu o predčasnom rozviazaní zmluvy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný stredopoliar v pondelok odcestoval do USA, kde podpísal kontrakt so svojím novým zamestnávateľom Orlando City. Na letisku ho vítalo asi 200 fanúšikov. Formálne ho klub, ktorý by mal v roku 2015 vstúpiť do MLS, predstaví v utorok popoludní.

 

Kaká sa pred rokom po štyroch sezónach v Reale Madrid vrátil do AC Miláno, s ktorým mal v kontrakte klauzulu, že keď si "rossoneri" nevybojujú účasť v Lige majstrov, môže odísť. "Navždy zostanem fanúšikom Milána, všetkým patrí moja srdečná vďaka. Verím, že čoskoro budem môcť poslať viceprezidentovi Gallianimu gratulačnú esemesku, že sme šampióni Talianska, šampióni Európy," uviedol na rozlúčku autor 104 gólov v 307 zápasoch v drese "rossoneri". 

 

Pred premiérovým ročníkom Orlanda v MLS sa Kaká vráti do svojho prvého klubu v rodnej krajine FC Sao Paulo. Hosťovať v ňom bude do 31. decembra. Najlepší svetový futbalista roka 2007 podľa FIFA prešiel mládežníckou základňou Sao Paula, za ktoré v rokoch 2001 - 2003 odohral 59 zápasov a strelil 23 gólov. Následne odišiel na európsky kontinent, v milánskom AC strávil šesť rokov a tešil sa z triumfu v Lige majstrov i talianskeho ligového titulu. Bol pri zisku piateho brazílskeho titulu majstrov sveta v roku 2002, do nominácie na tohtoročný šampionát sa nedostal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies