AC Miláno chce prelomiť anglický komplex,Hubočanov Zenit proti Benfice

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:35 • 2 min
AC Miláno chce prelomiť anglický komplex,Hubočanov Zenit proti Benfice

AC Miláno chce prelomiť anglický komplex,Hubočanov Zenit proti Benfice - Futbal Futbalisti AC Miláno pôjdu do stredajšieho úvodného osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 proti Arsenalu Londýn (20. 45) s cieľom dosiahnuť prvé víťazstvo nad anglickým tímom od

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti AC Miláno pôjdu do stredajšieho úvodného osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 proti Arsenalu Londýn (20.45) s cieľom dosiahnuť prvé víťazstvo nad anglickým tímom od mája 2007. Vo finále prestížnej súťaže vtedy úradujúci taliansky šampión zdolal na Olympijskom štadióne v Aténach FC Liverpool 2:1. V druhom stredajšom osemfinále nastúpi už o 18.00 tím slovenského legionára Tomáša Hubočana Zenit Petrohrad proti lídrovi portugalskej ligy Benfice Lisabon.
      Milánskemu AC v posledných ročníkoch Ligy majstrov v konfrontácii so zástupcami anglickej Premier League ruže nekvitli. V roku 2008 si "rosso-neri" v osemfinále vylámali zuby práve na Arsenale, v ďalších edíciách najprestížnejšej európskej klubovej súťaže im vystavili stopku Manchester United a Tottenham Hotspur. Dobrou správou pre trénera Massimiliana Allegriho je, že v stredu na San Sire bude môcť počítať so švédskym kanonierom Zlatanom Ibrahimovičom, ktorý v lige dostal dištanc za to, že v zápase s SSC Neapol "prefackal" Salvatoreho Aronicu.        
      Pre zranenia určite nenastúpia Gennaro Gattuso s Albertom Aquilanim, no k dispozícii by už mali byť Christian Abbiati a Alessandro Nesta. V generálke na Arsenal Milánčania vyhrali v Serie A na horúcej pôde v Udine 2:1. "Boli to pre nás veľmi dôležité tri body, veď v predchádzajúcich piatich súťažných zápasoch sme utrpeli tri prehry. Verím, že víťazstvo nad Udinese bude pre chlapcov veľkou vzpruhou pred dôležitým súbojom s Arsenalom  Máme súperovi čo odplácať, veď v posledných dvoch zápasoch na San Sire v Lige majstrov sme s ním nedokázali čo i len remizovať," cituje Allegriho agentúra Reuters.
      Tréner "kanonierov" Arsene Wenger zdôraznil, že jeho tím nebude v prvom osemfinále zďaleka iba brániť. "Ideálne by bolo streliť nejaké góly, v odvete na Emirates Stadium by sa nám potom dýchalo oveľa ľahšie," povedal Wenger, ktorého žolíkom by mohol byť francúzsky veterán Thierry Henry. Pre majstra sveta i Európy by to bolo zrejme posledné vystúpenie v drese "gunners". Vo štvrtok sa totiž opäť pripojí k tímu MLS New York Red Bulls. "Chcem pomôcť Arsenalu k úspešnému výsledku. Je iba na trénerovi Wengerovi, či mi dá príležitosť. Vyhrať na pôde súpera v Lige majstrov nikdy nie je ľahké, navyše AC Miláno je AC Miláno, je to sedemnásobný európsky šampión," povedal Henry pre britské médiá.
      Zenitu Petrohrad bude v dueli s Benficou chýbať portugalský tvorca hry Danny, ktorý si minulý týždeň na tréningu roztrhol väzy v kolene a na trávniku sa neobjaví osem mesiacov. "Danny je pre nás mimoriadne dôležitý, Zenit však nestojí iba na jednom hráčovi. Verím, že ďalší chlapci poriadne zaberú a dokážu zaceliť medzeru v strede poľa," povedal charizmatický taliansky tréner Zenitu Luciano Spalletti, ktorý predĺžil s ruským tímom zmluvu až do roku 2015. V drese ruského zástupcu nenastúpi ani Domenico Criscito, taliansky obranca sa priotrávil jedlom.
      Otáznik visí nad štartom ruského reprezentačného brankára Viačeslava Malafejeva, ktorý má problémy s lýtkovým svalom. Jeho absencia by bola citeľná, veď v posledných troch dueloch LM neinkasoval ani gól a v rozhodujúcom súboji základnej G-skupiny proti FC Porto dokázal chytiť aj nemožné. Slovenský obranca Tomáš Hubočan si musí dávať pozor, aby nedostal žltú kartu, ktorá by ho pripravila o účasť v lisabonskej odvete. Benfica je na čele portugalskej ligy s päťbodovým náskokom pred FC Porto a v tejto sezóne ešte neokúsila trpkosť prehry. "Dôležité bude vyrovnať sa s chladným počasím. Musíme hrať pozorne v obrane, kreatívne v strede poľa a byť efektívni v koncovke, " zdôraznil kouč Benficy Jorge Jesus, ktorý sa v útoku bude spoliehať na paraguajského kanoniera Oscara Cardoza.
      
      Program osemfinále LM 2011/2012, streda 15. februára:
      18.00 Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon /rozhoduje Jonas Eriksson (Švéd.)/
      20.45 AC Miláno - Arsenal Londýn /rozhoduje Viktor Kassai (Maď.)/  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies