AC/DC odložili koncerty v USA, spevák má problémy so sluchom

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 09:02 • 2 min
AC/DC odložili koncerty v USA, spevák má problémy so sluchom

LOS ANGELES - Austrálska rocková kapela AC/DC odložila desať koncertov v USA. Dôvodom sú problémy so sluchom speváka Briana Johnsona.

slovakia

left justify in out

Formácia o tom informovala prostredníctvom oficiálnej webstránky www.acdc.com. "AC/DC musia v rámci svetového turné Rock or Bust odložiť nadchádzajúcich desať koncertov v USA. Lekári odporučili spevákovi skupiny Brianovi Johnsonovi, aby ihneď prestal koncertovať, inak riskuje úplnú stratu sluchu. Všetky koncerty počnúc zajtrajším v Atlante až po aprílový v newyorskej Madison Square Garden sa budú konať neskôr tento rok, pravdepodobne s hosťujúcim spevákom," uviedli v pondelok na spomínanej webstránke.


Skupina by sa mala v rámci aktuálneho turné k zatiaľ poslednému albumu Rock or Bust (2014) predstaviť aj v Európe, kde plánujú zahrať napríklad 19. mája vo Viedni a o tri dni neskôr v Prahe.


Kapela čelí v ostatných rokoch viacerým zmenám v zložení. V roku 2014 odišiel gitarista Malcolm Young, ktorému diagnostikovali demenciu. Nahradil ho jeho synovec Stevie Young, ktorý sa podieľal aj na spomínanej štúdiovke Rock or Bust. Vlani skupinu opustil v dôsledku problémov so zákonmi Phil Rudd, ktorého za bicími vystriedal Chris Slade.


Kapelu AC/DC založili v roku 1973 bratia Malcolm a Angus Youngovci. V roku 1975 vydali debutový album High Voltage, po ktorom nasledovalo ďalších päť štúdioviek. Po vydaní šiesteho albumu Highway To Hell (1979) sa skupina takmer rozpadla. Príčinou bolo úmrtie speváka a spoluautora piesní Bona Scotta, ktorý 19. februára 1980 vo veku 33 rokov zomrel na otravu alkoholom. Jeho rodičia však hudobníkov presvedčili, aby pokračovali. Kapela teda angažovala speváka Briana Johnsona a ešte v tom istom roku vydala svoj najpredávanejší album Back In Black. Nasledovali nahrávky ako For Those About To Rock We Salute You (1981), Blow Up Your Video (1988), Ballbreaker (1995) či Stiff Upper Lip (2000). Na celom svete predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Zo siedmich nominácií sa im podarilo zatiaľ získať jednu cenu Grammy. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies