Aby ste sa mohli v Číne rozviesť, musíte vyplniť manželský kvíz

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 14:00 • 2 min
Aby ste sa mohli v Číne rozviesť, musíte vyplniť manželský kvíz

PEKING - Kvízy o tom, ako sa novomanželia dobre poznajú, sú medzi svadobčanmi stále populárnejšie. V niektorých regiónoch Číny však podobný test musíte absolvovať, aby vás mohli rozviesť. Aby ste uspeli, musíte na otázky typu „kedy máte výročie?“ odpovedať inak ako pri svadbe, píše New York Times.

slovakia

left justify in out

Rozvodov po celej Číne pribúda, vlani ukončili svoje manželstvá dva milióny párov (o 11 percent viac ako v roku 2016), a tak sa úradníci snažia páry od rozvodu všemožne odradiť. Minimálne v dvoch provinciách na to používajú testy, ktoré majú znesvárených manželov prinútiť sa zamyslieť.

 

Typicky sú testy rozdelené na tri časti: doplňovací formulár, otázky, na ktoré sa odpovedá slovne a esej. Kvíz obsahuje 15 otázok a dá sa získať maximálne 100 bodov. Ak pár získa 60 a viac bodov, úradníci sa pokúšajú im rozvod vyhovoriť.

 

„Prostredníctvom otázok si môžu páry pripomenúť momenty svojho vzťahu a uvedomiť si úlohu rodiny a zodpovednosť, akú majú,“ povedal pre server Yangste Late News úradník Liou Čchun-ling. Liou tvrdí, že testy nie sú hlavným faktorom toho, či sa manželia rozvedú alebo nie. Minimálne jeden pár si však už rozvod po vyplnení testu rozmyslel.

 

Dokonca v provincii S´-čchuan odmietol sudca rozviesť manželský pár a svoje rozhodnutie zdôvodňoval práve vysokým skóre v teste, píše server novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona