BRATISLAVA – Je uhorková sezóna, tak Vám prinášame recept na túto skvelú pochúťku, ktorá sa hodí ako príloha takmer ku každému mäsku.
Zavárame uhorky.
Najskôr si pripravíme nálev. Do hrnca dáme 1 liter octu, 4 litre vody, 80 dkg cukru, 2 nakladače , 1 PL soli, necháme zovrieť a vychladnúť. Tento nálev nám postačí asi na 10 kg uhoriek. Na dno pohárov dáme kúsok kôpru, koliesko cibule, 3 ks nového korenia, 3 ks čierne korenia, 1 bobkový list. Uložíme dôkladne umyté uhorky, zalejeme nálevom a dobre uzatvoríme. Sterilizujeme 10 minút na 80 °C. Do pohárov môžeme pridať cesnak, chren, mrkvu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies