Aby špajza plná bola

NETKY.SK • 6 August 2014, 13:00 • 2 min
Aby špajza plná bola

BRATISLAVA – Je uhorková sezóna, tak Vám prinášame recept na túto skvelú pochúťku, ktorá sa hodí ako príloha takmer ku každému mäsku.

slovakia

left justify in out

Zavárame uhorky.

 

Najskôr si pripravíme nálev. Do hrnca dáme 1 liter octu, 4 litre vody, 80 dkg cukru, 2 nakladače , 1 PL soli, necháme zovrieť a vychladnúť. Tento nálev nám postačí asi na 10 kg uhoriek. Na dno pohárov dáme kúsok kôpru, koliesko cibule, 3 ks nového korenia, 3 ks čierne korenia, 1 bobkový list. Uložíme dôkladne umyté uhorky, zalejeme nálevom a dobre uzatvoríme. Sterilizujeme 10 minút na 80 °C. Do pohárov môžeme pridať cesnak, chren, mrkvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies