Aby sa pracovný pohovor nestal katastrofou

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 09:34 • 2 min
Aby sa pracovný pohovor nestal katastrofou

BRATISLAVA - Čaká Vás pracovný pohovor a vy už teraz premýšľate aké to bude? Poriadne sa na neho pripravte. Pretože prvý dojem môžete urobiť len raz a môžete rozhodnúť o tom, či vašu prácu snov získate alebo nie. S našimi radami to zvládnete rýchlo a ľahko.

slovakia

left justify in out

Zistite si o firme, kam chcete nastúpiť, čo najviac informácií. Pripravte sa na otázky typu: "Čo by ste urobili pre zlepšenie našej firmy?" Pokiaľ na túto otázku budete pripravená, naskáču vám body navyše. Navyše vďaka tomu, že budete o firme veľa vedieť, môžete prispôsobiť štýl oblečenia, reč i chovanie.

 

Poriadne si premyslite, čo chcete. Skúste si doma pripraviť tri vety o tom, aký je váš profesijný cieľ a čoho chcete v živote dosiahnuť.

 

obrazok

 

Ako sa obliecť na pracovný pohovor, je niekedy ťažký oriešok. Rozhodne by ste mali byť v čistom a vyžehlenom oblečení. Ale nie vždy platí, že sa musíte obliecť čo najviac slušne a formálne. Sú firmy, kde sa cení invencia, fantázia a kreativita. Skúste niečo originálne, ale zároveň nie vulgárne a už vôbec nie také oblečenie, ktoré by viac odhaľovalo, než zahaľovalo.

 

Dobrý životopis je základ. V dnešnej dobe nestačí len stručne vypísať bývalej zamestnanie, zručnosti a záujmy. Veľkú úlohu hrá celkový vzhľad životopisu. Zvoľte teda ten správny dizajn, dnes sa to na internete len množí rôznymi šablónami, tak si vyberte tú najzaujímavejšiu. Niektorí personalisti tiež radí privítajú fotku. A hlavne v životopise neklamte.

 

Majte svoj názor a ujasnite si, čo od profesionálneho života chcete. Pokojne aj priznajte, že chcete vyskúšať firiem viac, že ​​chcete profesijne rásť alebo dokonca časom byť na voľnej nohe. Dnes zamestnávatelia chcú dynamických ľudí, čo nezostávajú na jednom mieste.

 

Nezabudnite povedať svoje klady a poznajte svoju cenu. To neznamená, že by ste si mali vymýšľať o neexistujúcich pracovných skúsenostiach a klamať o tom, že viete plynule anglicky. Ale čo viete, to predajte.

 

obrazok

 

Nehovorte negatívne o svojom predchádzajúcom zamestnávateľovi. Ak bol váš šéf blbec, nechajte si to pre seba a ako dôvod rozviazania pracovného pomeru radšej povedzte, že každý z vás mal inú predstavu o práci.

 

Dodržujte základné spoločenské správanie. Vypnite si mobil, príď včas, pozdravte. Arogantné správanie vám nepomôže. Rozhodne si nikto nepovie, že ste osobnosť len pre to, že ste prišli neskoro a vyzváňa vám mobil vo vrecku.

 

Čakáte, na čo sa vás budú pýtať a odpovedáte len na otázky, inak mlčíte? Takto sa ale staviate do zlej pozície. Oni si síce vyberajú svojho budúceho zamestnanca, ale vy si vyberáte svojho budúceho zamestnávateľa. Nebojte sa opýtať. Na svoju pozíciu, na to, ako si firma stojí celkovo a či je možné v rámci spoločnosti kariérneho rastu.

 

Nekrížte ruky cez prsia, to je jasný signál, že nie ste otvorený. Ale nechovajte sa ako doma. Sadnite si vzpriamene a nebuďte ani utiahnutý a ani príliš ležérny. Rečou tela môžete všeličo napovedať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies