Aby bola spoločnosť Global Cyber Alliance schopná čeliť čoraz častejším kyber útokom, rozširuje svoje pobočky

NETKY.SK • 22 September 2017, 09:46 • 2 min
Aby bola spoločnosť Global Cyber Alliance schopná čeliť čoraz častejším kyber útokom, rozširuje svoje pobočky

LONDÝN - Spoločnosť Global Cyber Alliance (GCA) vo štvrtok 21. septembra posilnila svoju schopnosť čeliť medzinárodným kybernetickým útokom vytvorením dvoch medzinárodných pobočiek.

slovakia

left justify in out

Veterán v tomto odvetví, Andy Bates, sa pripojí k GCA ako výkonný riaditeľ pre Spojené kráľovstvo, Európu, Stredný Východ a Afriku, zatiaľ čo Terry Wilson bude viesť informačné kampane v týchto štyroch regiónoch. Bates, ktorý má za sebou viac ako 25 rokov praxe v teréne aj v manažmente popredných globálnych spoločností ako je Racal, Cable & Wireless, Communications Level 3 a Verizon EMEA, bude členom vedúceho tímu GCA. Pomôže rozvíjať globálnu stratégiu a pobočky. Wilson, dlhoročný policajný detektív a vedúci kybernetického programu pre Národnú radu náčelníkov polície (NPCC), sa zameria na rozšírenie partnerstiev GCA.

 

„Spoločnosť GCA s radosťou oznamuje, že Andy a Terry sa pripojili k spoločnosti GCA. So svojimi dlhoročnými skúsenosťami v súkromnom sektore a v oblasti presadzovania práva pomôžu rozvíjať spoluprácu spoločnosti GCA a týchto kľúčových komunít," povedal Phil Reitinger, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti z GCA. „Tešíme sa na rozšírenie európskeho vedenia  a nových vzťahov."

 

Spoločnosť GCA so sídlom v New Yorku a Londýne plánuje otvoriť kanceláriu v Bruseli a poskytovať skutočné implementovateľné riešenia na zníženie internetových bezpečnostných rizík, posilnenie dôvery a umožnenia, aby internet dosiahol svoj plný potenciál ako sprostredkovateľ obchodu a komunikácie. „Internet ponúka obrovské príležitosti na zlepšenie života ľudí po celom svete," povedal Bates. „Musíme však vybudovať pevné základy kybernetickej bezpečnosti, aby sme mohli pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí. GCA zohráva dôležitú úlohu v boji proti kybernetickým útokom a som rád, že mám príležitosť byť súčasťou tohto procesu."

 

„Andy má rozsiahle skúsenosti s vedením a implementáciou v mnohých odvetviach ako aj s prácou s rôznymi technológiami. Vďaka svojej odbornosti a zručnostiam, ako aj veľkej energii, úsiliu a odhodlanosti viem, že bude veľmi cenným prínosom pre tím GCA," povedal Troels Oerting, predseda predstavenstva Global Cyber Alliance a hlavný dôstojník informačnej bezpečnosti spoločnosti Barclays. „Terry má za sebou úspešnú kariéru v polícii a je vynikajúcim tímovým hráčom schopným rozvíjať silné partnerstvá. Viem, že vo svojej novej pozícii uplatní svoj talent a vášeň."

 

V uplynulom roku sa spoločnosť GCA zamerala na zníženie rizika phisingu cez e-mailové adresy prostredníctvom svojho nástroja, ktorý umožňuje organizáciám všetkých veľkostí nasadiť protokol DMARC o overení správ, oznamovaní a súlade (Domain-based Authentication, Reporting and Conformance). Ide o bezplatné a medzinárodne uznávané riešenie znižujúce mieru spoofingu e-mailov.

 

DMARC môže zabrániť šíriteľom nevyžiadanej pošty a phisérom používať názov organizácie na to, aby okradli nič netušiacich zákazníkov a realizovali kybernetické útoky. DMARC poskytuje prehľad o akýchkoľvek pokusoch o spam, phish alebo spear-phish s použitím značky alebo názvu organizácie. „Andy a Terry predstavujú skvelú kombináciu skúseností z oblasti orgánov činných v trestnom konaní a obchodu, čo nám pomôže pri identifikácii a riešení kybernetických hrozieb," povedal Ian Dyson, komisár policajnej správy mesta Londýn.

 

„Andy a Terry prinášajú obrovské technické poznatky, ako aj skúsenosti vedúcich pracovníkov v súkromnom a verejnom sektore. Budú obrovským prínosom už silnému tímu GCA," povedal John Gilligan, predseda predstavenstva Centra pre internetovú bezpečnosť.

O spoločnosti Global Cyber Alliance

 

Spoločnosť Global Cyber Alliance (Global Cyber Alliance - GCA) je medzinárodná, medzirezortná organizácia zameraná na boj proti kybernetickým útokom a zdokonalenie nášho prepojeného sveta. Je to katalyzátor, ktorý spája rôzne záujmy a združenia do prostredia podnecujúceho inovácie s konkrétnymi a merateľnými výsledkami. Väčšina úsilia pri riešení kybernetických útokov doteraz súvisela len s jedným konkrétnym odvetvím, sektorom alebo regiónom, zakiaľ čo GCA vytvára partnerstvá, ktoré prekračujú hranice a odvetvia. Mantra GCA „urobte niečo a zmerajte to" priamo odráža jej poslanie odstrániť systémové kybernetické hrozby. GCA, 501(c)3, bola založená v septembri 2015 Okresnou prokuratúrou v Manhattane, Políciou mesta Londýn a Centrom pre internetovú bezpečnosť. Viac informácií získate na: www.globalcyberalliance.org.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona