Aby bola detská izba útulná a praktická

NETKY.SK • 30 Január 2015, 11:00 • 2 min
Aby bola detská izba útulná  a praktická

BRATISLAVA - Zariadiť detskú izbu aby bola praktická, útulná a aby boli spokojné deti aj rodičia nie je vôbec jednoduché. Viete aké zásady pri zariaďovaní izby pre vaše ratolesti by ste mali dodržiavať?

slovakia

left justify in out

Dôležitá zásada je aby ste do zariaďovania zapojili aj vaše deti. Je to izba určená práve im a preto si zaslúžia ten pocit dôležitosti pri výbere nového nábytku. Ak by to mala byť aj len stolná lampička, dovoľte mu to.

obrazok

Väčšinu času strávi dieťa v izbe v posteli preto vyberajte dôkladne. Ak máte možnosť výberu nekupujte poschodové postole. Deti neradi spia na vrchnej posteli a je to aj nepraktické ak chcete meniť návlečky alebo máte dieťa choré. Naopak kúpte dve samostatné postele a napríkald ich uložte do tvaru písmena L. Nezabúdajte aj na praktickosť a zvoľte radšej tie s úložným priestorom. Deťom do 5 rokov nekupujte drahé matrace aby vám ich nebolo ľúto ak sa náhodou v noci stane malá nehoda a vaše dieťa posteľ ociká.

 

Ak sú deti malé a nechodia ešte do školy nekupujte príliš veľa nábytku. Potrebujú priestor najmä na hranie a na uloženie hračiek im poslúžia aj ukladacie boxy. No keď už máte doma školopovinných neazbudnite izbu okrem skríň a iného nábytku vybaviť aj písacím stolíkom, ktorý sa stane spoločníkom pre vašu ratolesť na viac rokov.

 

Dobrým nápadom je nástenka, kde môžete svojim deťom pripínať dôležité poznámky, rozvrh hodín a povinností ale tiež obrázky obľúbených zvierat, skupín, rodinné fotky....a navyše nezostanú vám v stenách diery.

obrazok

Ak máte viac detí nezabudnite na spravodlivé rozdelenie priestoru. Ak by ste dovolili aby jedno z detí malo väčší stôl, skriňu, posteľ vznikne medzi nimi rivalita a je pravdepodobné, že spolu nebudú vychádzať ale ani s vami, keďže to bude budiť dojem, že jednému z nich nadržiavate.

 

Podlaha by mala byť kvalitná a dobre udržiavateľná. V detskej izbe nie je dobrý voľne položený koberec na ktorom hrozí nebezpečenstvo úrazu. Ak už taký máte tak ho zabezpečte proti posunutiu aspoň obojstranou lepiacou páskou.

obrazok

Určite nešetrite na kvalitnom osvetlení. Je výhodné mať jedno centrálne, ktoré osvieti celú izbu a potom samostatné, bodové napr. na pracovnom stole alebo pri posteli.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona