Absurdné pravidlá: Autistického chlapca diskvalifikovali, pretože na pretekoch plával príliš rýchlo

NETKY.SK • 28 November 2016, 18:48 • 2 min
Absurdné pravidlá: Autistického chlapca diskvalifikovali, pretože na pretekoch plával príliš rýchlo

BANGOR – Len 9-ročný chlapec s autizmom Rory Logan zažil obrovské sklamanie, keď bol vylúčený zo špeciálnej olympiády v plávaní za to, že „plával príliš rýchlo".

slovakia

left justify in out

Jeho matka Briony McConville Logan miestne médiá informovala, že k incidentu došlo na špeciálnej olympiáde v regionálnom finále v Bangore v severnom Walese.

 

Rory počas kvalifikácie preplával 50 metrov za 63 sekúnd a na pretekoch tento čas vylepšil na 53,15 sekundy. Úžasný výkon, no netešil sa z neho dlho. Keď si išiel pre ocenenie vo viere, že si prevezme zlatú medailu, dostal iba stužku za účasť.

 

„Rory prišiel ku mne úplne zdrvený: Mami neurobil som nič zlé, vyhral som poctivo, tak čo sa stalo?" povedala Briony, ktorá sa vysvetlenia dožadovala u vedúcich súťaže.

 

Tam sa dozvedela absurdný dôvod, prečo najlepší plavec nevyhral. Podľa pravidiel nikto nemôže prekonať dosiahnutý čas z kvalifikácie o viac ako 15 percent. Rory zaplával o 15,8 percenta rýchlejšie a tým pádom neuspel. Malé dieťa nedokáže túto „logiku“ pochopiť a pýta sa matky: „Mami, na ďalších pretekoch musím ísť pomaly, alebo ma zase vylúčia?“

 

"Myslela som si, že myšlienkou športu je rozvíjať sa a zlepšovať, ale zdá sa, že ak budete príliš dobrý a konkurencieschopný, tak vás potrestajú," povedala nahnevaná Briony. Voči nespravodlivému rozhodnutiu odvolala ale neuspela. Roryho pre odlišné výkony totiž podozrievali z vypočítavosti a snahy kvalifikovať sa v nižšej kategóry.

 

Statočný chlapec sa však nenechal odradiť a ďalšie dva preteky vyhral.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona