Absurdná žaloba: Američanka chce od Starbucks päť miliónov!

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 12:38 • 2 min
Absurdná žaloba: Američanka chce od Starbucks päť miliónov!

WASHINGTON - Stacy Pincusová z amerického štátu Illinois zažalovala sieť kaviarní Starbucks za to, že ich ľadová káva obsahuje príliš málo kávy a priveľa kociek ľadu.

slovakia

left justify in out

V občianskoprávnej žalobe podanej minulý týždeň za zavádzajúcu reklamu a klamanie spotrebiteľa žiada odškodné viac ako päť miliónov dolárov, informovala v pondelok agentúra DPA.

 

Žalobkyňa tvrdí, že zákazník nedostane sľubovaného 0,5 litra nápoja, ale často len polovicu, pretože plastové tégliky sa najprv po značku naplnia kockami ľadu a káva sa pridá až potom. Takisto nie je správne, ak je tento studený nápoj známy ako frapé drahší ako teplé nápoje rovnakého objemu.

 

Starbucks uvedené obvinenia odmieta a predpokladá, že žaloba nebude úspešná. Podľa stanoviska firmy sú si zákazníci vedomí, že ľad je nevyhnutnou súčasťou každého ľadového nápoja. Ak niekto nie je spokojný s prípravou nápoja, môže dostať nový podľa svojich predstáv.

 

Starbucks má viac ako 23.000 predajní po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona