Absolventský prsteň sa našiel po 60 rokoch na dne jazera!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 12:01 • 2 min
Absolventský prsteň sa našiel po 60 rokoch na dne jazera!

WASHINGTON - Stratený absolventský prsteň istej Elizabeth Clark z amerického štátu Washington sa našiel po 60 rokoch na dne vyschnutého jazera v Texase.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatštyriročná žena dostala prsteň v roku 1953, keď ukončila štúdium na Howard Payne University. O rok neskôr ho však stratila, keď bola so svojím budúcim manželom na pikniku pri jazere Nasworthy neďaleko texaského mesta San Angelo.

 

Clark pritom až doteraz nevedela, kde presne prsteň stratila. Najprv ho hľadala doma a neskôr aj pri jazere, avšak neúspešne. Nakoniec ho až tento rok v marci objavila istá Lindsay Waddell, keď jazero po niekoľkoročnom suchu úplne vyschlo. Waddell následne kontaktovala asociáciu absolventov Howard Payne University, ktorá na základe iniciálok na prsteni dokázala zistiť, komu patrí. Clark dostane svoj prsteň späť v piatok na rodinnom stretnutí v jej rodnom meste Brownfield, pričom jej ho odovzdá práve nálezkyňa. "Tvrdo som pracovala, aby som ten prsteň získala. Som vďačná, že sa našiel a že je v dobrom stave," uviedla Clark. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies