Abrhan sa chce po pol roku vrátiť do vedenia KDH

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:30 • 2 min
Abrhan sa chce po pol roku vrátiť do vedenia KDH

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Pavol Abrhan sa chce na októbrovom sneme KDH opäť uchádzať o podpredsednícke kreslo v hnutí. Funkcie sa vzdal po neúspešných prezidentských voľbách Pavla Hrušovského, ktorého kandidatúry bol Abrhan politickým gestorom.

slovakia

left justify in out

„Vzdal som sa funkcie ako akt politickej kultúry, i keď to nebolo na Slovensku zvykom,“ povedal dnes pre agentúru SITA Abrhan s tým, že rozhodnutie urobil po výsledku, ktorý nebol dobrý. „Urobil som tak slobodne a dobrovoľne ako prvý v histórii KDH,“ zdôraznil Abrhan. KDH má podľa stanov šesť podpredsedov. Dnes má z toho obsadených päť kresiel.

 

Abrhan pripomenul, že už keď odstupoval z podpredsedníckej funkcie oznámil, že má štvorročný mandát a že sa bude o dôveru delegátov uchádzať, aby delegáti rozhodli, či má tento mandát dokončiť. „Je to korektné rozhodnutie,“ dodal. KDH čaká na jeseň programový snem. „Mojím cieľom je, aby sa KDH programovo posilnilo a dokázalo ponúknuť riešenia pre ľudí. Z môjho príbehu je zrejmé, že politika KDH nie je len o víťazstvách, ale aj prehrách, z ktorých treba vyvodiť aj politickú zodpovednosť,“ vyhlásil Abrhan. 

 

Pavol Abrhan rezignoval na funkciu podpredsedu hnutia 7. apríla na rokovaní predsedníctva hnutia. Spolu s ním vtedy odstúpil z funkcie predsedu poslaneckého klubu aj Pavol Hrušovský. Šéfka Hrušovského volebného štábu Mária Hlucháňová sa vtedy vzdala funkcie vedúcej komunikačného oddelenia KDH. V prvom kole prezidentských volieb, kde súperilo 14 uchádzačov o prezidentský úrad, získal Pavol Hrušovský 3,33 percenta hlasov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies