Abrhan: Fico by mal poslancom povedať o hrozbe konfliktu na Ukrajine

NETKY.SK • 7 December 2014, 12:05 • 2 min
Abrhan: Fico by mal poslancom povedať o hrozbe konfliktu na Ukrajine

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico by mal podľa šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana oboznámiť parlament s informáciami o hroziacom konflikte na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Fico v utorok vyhlásil, že na Ukrajine hrozí veľký vojenský konflikt, pravdepodobnosť jeho vypuknutia je až 70 percent. Túto informáciu má premiér z nemeckého zdroja, ktorý nechcel menovať. Z možného konfliktu je podľa premiéra v Európe veľká nervozita. Ak tam podľa neho vypukne vojna, ak sa niečo stane, Slovensko bude veľmi trpieť. „Tieto vyjadrenia sú vážne, ak sú pravdivé. Neviem posúdiť pravdivosť, alebo vážnosť tejto situácie. Preto vyzývam predsedu NR SR, aby zvolal mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by predseda vlády informoval o všetkých vážnych skutočnostiach všetkých poslancov,“ povedal pre agentúru SITA Abrhan.


Ministri by mali poslancov podľa Abrhana zároveň informovať o opatreniach, ktoré majú zabrániť tomu, aby Slovensko veľmi trpelo. „Ak predseda parlamentu zvolá takéto rokovanie, bude zrejmé, že tieto informácie boli pravdivé a dôležité. Ak ho nezvolá, je zrejmé, že je to len fabulácia a výmysel predsedu vlády, aby prekryl problémy, ktoré Smer-SD momentálne má,“ vyhlásil Abrhan s tým, že takéto rokovanie NR SR môže byť neverejné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona