Abrhan: Dôvodom úvah o demisii vlády je koniec Fica v politike

NETKY.SK • 2 December 2014, 18:13 • 2 min
Abrhan: Dôvodom úvah o demisii vlády je koniec Fica v politike

BRATISLAVA - Dôvodom úvah o demisii vlády je podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana zamýšľaný odchod Roberta Fica z politiky a udržanie vysokých preferencií Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Abrhan dnes pre agentúru SITA, Fico dnešným vyjadrením o demisii len potvrdil, že uvažuje o odchode z politického života. „Potvrdil len moje víkendové slová, že uvažuje o odchode z politiky. Je pravdepodobné, že Smer-SD v problémoch, ktoré má, bude chcieť, aby voľby boli čím skôr,“ povedal Abrhan. Podľa neho Smer-SD takýto krok môže zdôvodniť nespokojnosťou verejnosti alebo predsedníctvom Slovenska v EÚ. „Ale je to len zámienka, skutočný dôvod je odchod Fica z politiky a udržanie vysokých preferencií,“ dodal.

 

Premiér Robert Fico na dnešnom diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub niekoľkokrát naznačil, že podá v júni 2015 demisiu, ak bude opozícia pokračovať v organizovaní protestov. "Opozícia nemá žiadnu alternatívu, tak sa rozhodla, že začne burcovať ulicu, začala sa balkanizácia slovenskej politiky. Predstavte si, že v júni 2015 by Smer povedal, že dáme demisiu a sadneme si osemdesiati traja v parlamente s prekríženými rukami a budeme čakať, čo sa bude v tomto štáte diať," vyhlásil predseda vlády. 

 

Trpezlivosť vládneho Smeru podľa premiéra sa totiž niekde končí. Premiér Fico podľa vlastných slov nepotrebuje počúvať ľudí, ktorí mu pod oknom vykrikujú, že ho zastrelia ako Ceausesca a rovnako ho nebaví počúvať od opozičných politikov, ktorí v živote nič nedokázali, že je čvarga. "Ak si niekto myslí, že nás dlhodobo budú prefackávať, budú nám brnkať po nose, tak použijem ten režim, ktorý som naznačil. V júni 2015 – nech sa páči, ukážte Slovensku, aká je alternatíva pre tento štát," zopakoval predseda vlády svoju vyhrážku. "Už vidím Matoviča, Hlinu, Lipšica, Freša, Bugára a Figeľa, ako budú sedieť u prezidenta ako päť svätých a hľadať riešenia," poznamenal. Premiér dnes zároveň odmietol špekulácie o tom, že by sa chystal odísť z politického života. "Som predseda vlády a predseda strany a mojou úlohou je pripraviť a priviesť Smer do volieb v roku 2016. Zatiaľ sa nemení nič na tom, že by som chcel byť lídrom tejto kandidátky a opätovne sa chcem pokúsiť získať slovenskú verejnosť na svoju stranu," ukončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona