Abramovičovi nepredĺžili britské víza, preto prijal izraelské občianstvo

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 09:35 • 2 min
Abramovičovi nepredĺžili britské víza, preto prijal izraelské občianstvo

JERUZALEM - Ruskému miliardárovi a majiteľovi anglického futbalového klubu FC Chelsea Romanovi Abramovičovi nepredĺžili britské víza, preto sa rozhodol prijať izraelské občianstvo.

slovakia

left justify in out

Abramovič získal občianstvo bez byrokratických prieťahov, keďže je židovského pôvodu a štát Izrael v takýchto prípadoch nerobí prekážky. Potvrdil to pracovník ministerstva pre prisťahovalectvo, ktorý oficiálne nechcel hovoriť s médiami. Iný izraelský úradník pre Channel 10 povedal, že Abramovič predložil žiadosť o občianstvo ako väčšina iných osôb a akceptovali ju.

Päťdesiatjedenročný biznismen a politik Abramovič sa pred desiatimi dňami nemohol zúčastniť na finálovom stretnutí anglického FA Cup-u, v ktorom jeho tím Chelsea zdolal Manchester United 1:0. Britské úrady nedávno informovali, že sprísnia preverenia stovky víz vydaných bohatým Rusom v Spojenom kráľovstve.

 

Toto rozhodnutie je reakcia na kauzu bývalého agenta Sergeja Skripaľa, otráveného začiatkom marca v juhoanglickom Salisbury. Londýn za týmto činom vidí príkaz z Moskvy, tá však obvinenia striktne odmieta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies