Abonentná zmluva o servise a údržbe stíhačiek MiG-29 by sa mohla otvoriť

NETKY.SK • 30 September 2013, 14:52 • 2 min
Abonentná zmluva o servise a údržbe stíhačiek MiG-29 by sa mohla otvoriť

BRATISLAVA - Abonentná zmluva 2 o údržbe a servise nadzvukových stíhačiek MiG-29 by sa mohla otvoriť. Vyplýva to z výsledku minulotýždňových rokovaní medzi zástupcami Ministerstva obrany SR a generálnym riaditeľom RSK MiG.

slovakia

left justify in out

"Obe strany sa dohodli na vytvorení dvoch expertných tímov so zástupcami slovenskej aj ruskej strany, ktoré by mali pripraviť všetky podklady pre to, aby bolo možné otvoriť Abonentnú zmluvu 2," uviedla hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Ako dodala, cieľom je nastaviť podmienky zmluvy tak, aby bola štandardnou obchodnou zmluvou so sankciami v prípade neplnenia jej podmienok. "Hlavným cieľom vedenia rezortu obrany je zvýšiť bojaschopnosť a letuschopnosť stíhacích lietadiel MiG–29," doplnila Balleková.

Bývalé vedenie rezortu obrany podpísalo Abonentnú zmluvu 2, podľa ktorej mala ruská strana zabezpečiť dodanie náhradných dielov a opravu stíhačiek. To sa však podľa súčasného ministra obrany Martina Glváča nedialo a namiesto toho dalo bývalé vedenie rezortu súhlas na rozobratie strojov na náhradné diely, ktorými zabezpečovali potrebný počet bojaschopných lietadiel. "Migy sa nepoužívali, ale sa rozoberali na súčiastky a takto kanibalizovali ďalšie lietadlá," uviedol pred časom Glváč. Súčasné vedenie ministerstva obrany sa už 1,5 roka snaží rokovať s ruskou firmou s cieľom zabezpečiť čo najlepšie fungovanie lietadiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies