Abidal rovnako ako Nasri skončil vo francúzskej reprezentácii

NETKY.SK • 14 August 2014, 16:29 • 2 min
Abidal rovnako ako Nasri skončil vo francúzskej reprezentácii

PARÍŽ - Francúzsky futbalista Olympiakosu Pireus Éric Abidal si už neoblečie dres reprezentácie svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč FC Barcelona informoval o svojom rozhodnutí v rozhovore pre španielsku rozhlasovú stanicu RAC1, ktorého obsah zverejnil R-Sport. "Skončil som. Neoznamoval som to na žiadnej špeciálnej tlačovej besede. Dnes prvýkrát o tom hovorím, som rozhodnutý, že sa už viac nevrátim do reprezentačného tímu," povedal Abidal.

 

Pred pár dňami ohlásil koniec reprezentačnej kariéry aj iný známy Francúz s alžírskymi koreňmi Samir Nasri, pôsobenie v národnom tíme plánuje ukončiť tiež Franck Ribéry. Abidal má doma striebro z majstrovstiev sveta 2006, hral aj na svetovom šampionáte 2010 v JAR a majstrovstvách Európy 2008. Tento rok sa tridsaťštyriročný obranca nedostal do záverečnej nominácie trénera Didiera Deschampsa na MS do Brazílie. 

 

Kariéru obrancu v minulosti takmer zmarilo onkologické ochorenie, pre ktoré mu museli v apríli 2012 transplantovať pečeň. Dokázal sa však vrátiť na trávniky a v sezóne 2013/14 bol súčasťou kádra monackých kniežat. V lete odišiel do Olympiakosu Pireus. Za Francúzsko nastúpil v 67 stretnutiach, nedal v nich žiaden gól.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies